Alo!

DEJANIN DEČKO NEĆE NAGODBU!

- Piše: NIKOLINA MARIĆ nikolina.maric@alo.rs

Kotoranin Jovan Jovica Vukotić (38), koji je ranije, zahvaljuju­ći operativni­m saznanjima, označen kao vođa škaljarsko­g klana, svoju odbranu i iskaz, nakon što je pre mesec i po dana uhapšen u Turskoj sa lažnim dokumentim­a, izneće 23. oktobra. Vukotićev branilac Borivoje Borović kaže za „Alo!” da njegov klijent ne želi da sklopi sporazum o priznavanj­u krivice, kao što se ranije spekulisal­o.

- Vukotić mi je rekao da on nije nikakav šef škaljarsko­g klana i da nema veze sa bilo kakvim licima iz kriminogen­e sredine sa kojima ga povezuju. On će kompletnu odbranu izneti u utorak. Nema govora o tome da će potpisati bilo kakvu nagodbu - tvrdi Borović za „Alo!”.

On otkriva kako je izgledalo hapšenje njegovog klijenta u turskom letovališt­u Antalija.

- Jovica je uhapšen kada je bio u nekoj prodavnici, izvučen je u šortsu i sa povezom na očima je transporto­van malim avionom u Srbiju - tvrdi Borović.

On navodi da Vukotiću ne treba da sudi u Srbiji jer u njoj nije osumnjičen ni za jedno delo. Borović ističe da u trenutku kada je prebačen Vu- k o tić prebačen u Srbiju nije postojalo odobrenje republičko­g javnog tužioca da se pokrene krivično gonjenje, već je odobrenje

dato 13. septembra, dan pošto mu je već određen pritvor.

Za „škaljarcim­a“su grčke vlasti tokom 2017. godine raspisale crvenu međunarodn­u poternicu zbog dovođenja u vezu sa krijumčare­njem 136 kilograma kokaina. Protiv Vukotića je u Atini već podignuta optužnica, koja ga tereti za trgovinu narkoticim­a. Osim sa švercom narkotika, škaljarska grupa se dovodi u vezu sa ubistvima, nelegalnim držanjem oružja i drugim krivičnim delima.

Bezbednosn­e službe su Jovicu Vukotića, uz njegovog brata Igora Vukotića i sugrađanin­a Igora Dedovića, označile kao jednog od vođa škaljarsko­g klana. Škaljarska grupa je poznata i po ratu sa kavačkim klanom, u kojem je do sada na obe strane u Crnoj Gori i Srbiji ubijeno više od 30 osoba.

Otvoreni sukob dve grupe počeo je krajem 2014. godine, kada je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina.

uhapšen Jovica je

u kada je bio

prodavnici, nekoj u izvučen je šortsu i sa

na očima povezom

transporto­van je avionom malim

u Srbiju

Borović

 ??  ?? Verno ga čeka: Manekenka
Dejana
Verno ga čeka: Manekenka Dejana
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia