Alo!

SRBI LUDACI, svetski prvaci!

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Pre tri godine nastala je čuvena rečenica „Srbi ludaci, svetski prvaci“. Bilo je to na Novom Zelandu, kad su „orlići“u finalu Mondijalit­a pobedili Brazil i postali vladari planete. Bilo je to veliko iznenađenj­e, baš kao što je i ovaj trijumf odbojkašic­a Srbije nad Italijom u Japanu, pa ne treba da čudi što je ta rečenica ponovo aktuelna.

Izgovorila ju je Jovana Stevanović, dok je sa saigračico­m Anom Bjelicom napuštala dvoranu u Jokohami, koja će večno ostati upisana u istoriji srpskog sporta kao mesto gde su Srpkinje prvi put postale vladarke sveta.

- Imam svašta da vam kažem kroz smeh je u kameru rekla Ana Bjelica, a onda je Stevanović­eva dodala:

- Srbi ludaci, svetski prvaci.

Da nas ponovo učine ponosnima, kao tada fudbaleri. Ili odbojkašic­e mnogo puta do sada, ali nikada sa zlatom na grudima. Ali, koliko god to sa strane izgledalo lagano i normalno, bilo je potrebno mnogo truda da se ostvari taj rezultat.

- Iza nas je vrlo naporno prvenstvo, na kojem je bilo vrlo mnogo kvalitetni­h ekipa, gde pre svega mislim na Italiju. Savladale smo ih u finalu i naravno da smo presrećne. Ovo je istorijski trenutak za sve nas, za Srbiju, i mislim da svi trebaju da budu ponosni i srećni zbog ovog rezultata - kaže Brankica Mihajlović.

 ??  ?? Ukusno zlato:
Šampionke umeju da slave Pehar u pravim rukama: Stefana Veljković
Pozitivno ludilo: Jovana Stevanović
Poruka za cimerku:
Teodora Pušić
Ukusno zlato: Šampionke umeju da slave Pehar u pravim rukama: Stefana Veljković Pozitivno ludilo: Jovana Stevanović Poruka za cimerku: Teodora Pušić
 ??  ?? Slavlje i preko Drine: Tijana Bošković i Brankica Mihajlović
Slavlje i preko Drine: Tijana Bošković i Brankica Mihajlović
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia