Alo!

MAŽIĆ JE TEŽAK NA KARTONIMA!

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Milorad Mažić je predstavio još jednu doktorsku disertacij­u u Ligi šampiona, ovog puta u derbiju kola na „Old Trafordu“, na meču Mančester junajteda i Juventusa (0:1). Međutim, paradoksal­no je da Englezi i Murinjo nisu imali ni najmanju primedbu na arbitražu, ali jesu Italijani.

Tako je „La Gazeta delo sport“ocenila srpskog arbitra ocenom 5,5, uz konstataci­ju da je „Mažić svirao prekid samo kada je morao da to uradi, ali da je pritom ispustio da dosudi bar još tri žuta kartona, iako je kartone da Pjaniću, Jangu i Kjeliniju“. Poređenja radi, Žoze Murinjo, menadžer Mančester junajteda, dobio je slabiju ocenu - 4,5. Jedno je sigurno, ako vas Englezi, koji su majstori za kritiku, ne diraju, a još je njihov tim izgubio, jasno je da je Mažić sa pomoćnicim­a meč vodio odlično.

Na drugoj strani, Englezi su oštri prema Nemanji Matiću, koji je dobio najslabiju ocenu kod „crvenih đavola“. Tako mu je „Ekspres“zalepio, zajedno sa Lukakuom, mizernu četvorku, ocenjujući da Srbin i Pol Pogba nisu mogli da pariraju izuzetno snažnom veznom redu „stare dame“.

Ipak, tema dana kod Engleza je status Žozea Murinja. Odjednom, bivši asovi ovog kluba mu pružaju podršku, iako nisu baš bili blagonaklo­ni prema njemu prethodnih nedelja usled loših rezultata. U odbranu Portugalca skočili su Pol Skols i Geri Nevil.

- Ne bih smenjivao Murinja. Ima iza sebe dugu istoriju velikih rezultata i osvojenih trofeja. On je u prvoj sezoni Junajtedu doneo Ligu Evrope. Istina, bilo je posrtanja od tada, ali mislim da ima iskustva da digne ekipu. Prethodnih nedelja se bolje ponaša prema nekim igračima ocenio je Skols.

Geri Nevil je sličnog stava. - Jesu rezultati razočarava­jući i verujem da bi navijači hteli da Murinjo bude smenjen, ali to nije rešenje. Šta time dobijamo? Neko drugi će doći i morati da radi sa istim igračima. Mislim da treba reći: „Žoze, idemo s tobom do kraja, moraš da nas izvadiš odavde, moraš da nas uguraš među top četiri ekipe Premijer lige, moraš da izgradiš samopouzda­nje ekipe. Mislim da nismo u stanju krize, niti panike - ocenio je Nevil.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia