Alo!

Proglasite okupaciju Kosova i Metohije

-

Iskustvo nas je naučilo da Albanci ujutru ne doručkuju i uveče ne ležu dok im gazde to ne odbore. I ovoga puta scenario je isti. Iz američke ambasade u Prištini stigla je podrška formiranju zvaničnih oružanih snaga „Republike Kosovo“. Albanci su odmah prionuli na rad. U svojoj bahatosti oni se i ne trude da sakriju glavni cilj formiranja vojske i otvoreno poručuju da je meta sever Kosova i Metohije, većinski naseljen Srbima. Hašim

Tači i Ramuš Haradinaj, koji su tokom devedeseti­h ubijali nedužne srpske i nealbanske civile, ali i „neposlušne“Albance, odavno su skinuli uniforme, obukli odela i uživeli se u nove uloge nekakvih državnika i političara. Sada nameravaju da čitavu nekadašnju OVK presvuku u legalnu vojsku takozvanog Kosova.

A merikance ne uzbuđuje činjenica da su „kosovske oružane snage“u potpunosti suprotne odredbama Rezolucije 1244, kao što naročito ne mare za ishod referendum­a u Makedoniji, gde su do nogu potučeni voljom naroda da odbije puzeći ulazak u NATO pakt. Tamo gde ne mogu milom, oni nastupaju silom. Njihov cilj je da se proces na KIM što pre okonča, kako bi se nakon povlačenja Unmika i Kfora, na teritoriji južne srpske pokrajine i zvanično pobole zastave NATO alijanse.

N a ovakve pretnje mreža antisrpski­h nevladinih organizaci­ja i odavno potkupljen­i delovi lažne srpske elite ćute kao zaliveni.

Isti su nedavno sproveli čitavu hajku na sam pomen vraćanja obaveznog služenja vojnog roka. Kažu da Srbiji vojska ne treba, ali očito to ne misle i za Kosovo. Dok je Srbija isporučiva­la Haškom tribunalu bivši vojni i politički vrh, Albanci su ulagali milione u odbranu svojih ratnih zločinaca. Dok su Tadić i

Šutanovac topili tenkove,

Priština je podizala svoju borbenu gotovost. Nakon unutarnaci­onalne diverzije s kojom se Srbija suočila, vreme je za trezveno i državotvor­no sagledavan­je prilika.

Nema dileme, ukoliko Albanci do kraja sprovedu formiranje zvanične vojske, iz Beograda odgovor može biti samo jedan

- proglašava­nje okupacije Kosova i Metohije!

 ??  ?? Piše: Milica Đurđević Stamenkovs­ki
Piše: Milica Đurđević Stamenkovs­ki

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia