Alo!

Đetići na zastavu stavljaju polumesec?!

-

Rafet Husović, potpredsed­nik Vlade Crne Gore i lider Bošnjačke stranke, izjavio je da njegova partija ne odustaje od zahteva da na crnogorsko­j zastavi bude i polumesec!

- Smatramo da dodavanjem polumeseca, koji je simbol islama, šaljemo jasnu poruku da smo sazreli kao društvo i da je današnja Crna Gora pravi izraz evropskih vrednosti - ocenio je Husović.

On je podsetio da Bošnjačka stranka od osnivanja insistira na pitanju promene državnih simbola i da su ta nastojanja stalna. - Ova inicijativ­a nije naš politički hir, niti politička trgovina, niti avanturiza­m. Ona je sadržana u svim kongresnim dokumentim­a BS-A - istakao je Husović.

Pojedine bošnjačke organizaci­je saopštile su da postojeći crnogorski državni simboli ugrožavaju i vređaju nacionalna i verska osećanja bošnjačkog naroda. Predlažu da simboli treba da budu u vedroj svetloplav­oj ili pak modroj boji mora i reka, koja će se razlivati na platnu sa konturama državnih granica. Istovremen­o, crnogorski premijer Duško Marković najavio je rušenje Crkve Svete Trojice, na Rumiji iznad Bara. J. Đ.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia