Alo!

Boj ne bije srce u junaka

ZVEZDA SKUPO PLAĆA DANAK U „GRUPI SMRTI“LŠ

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Da boj bije srce u junaka, kao u vreme Njegoševo, možda bi i bilo ono što biti ne može. Ali, danas je za pobedu protiv ala neophodno oružje. A Zvezda ga dosad u Ligi šampiona nije imala.

Odmah po svrstavanj­u u „grupu smrti“, bilo je jasno da će srpski prvak u svaki boj ulaziti unapred prežaljen, pogotovo van svoje tvrđave. Međutim, verovatno niko u Ljutice Bogdana i malo pratilaca u armiji simpatizer­a nije mogao da očekuje da će se ovako skupo plaćati danak debitantsk­oj sezoni u najjačem klupskom takmičenju. Da imaju srca, crveno-beli pokazali su već u premijerno­j bici, no, ono ne donosi pobede protiv raznih Nejmara i Salaha.

Po okončanju prve polovine grupne faze LŠ, većina statističk­ih podataka pokazuje, nažalost, da je u Srbiji neprikosno­ven tim nejak za Evropu. Za njene najjače predstavni­ke - Pari Sen Žermen i Liverpul. Napoliju su, doduše u grotlu „Marakane“odvažno pokazani zubi. I taj bod, bez ispaljenog metka, jedini je osvojen iz tri utakmice. Manje (nijedan) imaju samo Lokomotiva i AEK.

Bodove donose golovi, a Milojevića ekipa ih mnogo više prima nego što postiže. Zapravo, mreža odličnog Borjana - kakav apsurd! - dosad se najviše tresla, deset puta. Stoga Zvezda ima i najgoru gol-razliku među svim učesnicima (-9).

Nažalost, to nije jedina disciplina u kojoj su crveno-beli na 32. mestu. Poslednji su i u pokušajima da zatresu mrežu, u šutevima u gol i van njegovog okvira, u broju i uspešnosti dodavanja, posedu lopte...

Može li Zvezda da zgrabi nešto više u preostala tri boja? Srca sigurno neće faliti, naročito u beogradski­m megdanima s „redsima“i „svecima“, ali za golove i bodove neophodno je oružje. Da bi se prekinulo plaćanje danka. Ako može.

 ??  ?? Borbenost nije dovoljna:
Jovičić, Gobeljić i Babić protiv Salaha
Borbenost nije dovoljna: Jovičić, Gobeljić i Babić protiv Salaha
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia