Alo!

Zorana: Mrkin javašluk nas košta 10 miliona $!

-

PIŠE: JELENA ĐONDOVIĆ

jelena.djondovic@alo.rs

Ministarka građevinar­stva Zorana Mihajlović obišla je u petak veče radove na sanaciji deonice Ub-lajkovac na autoputu E-763 i iznela frapantne podatke o greškama koje su činili oni koji su taj put izgradili s Milutinom Mrkonjićem, bivšim ministrom saobraćaja i infrastruk­ture, na čelu. Mihajlović­eva je za naš list otkrila i za koliko su oni tačno svojim kardinalni­m greškama ojadili državu, budući da na deonici dugoj 12,5 kilometara mora kompletno iznova da se radi 2,4 kilometra, jer se tu pojavila voda, korišćeni su loši materijali i loše se gradilo...

- Nikada više ne sme da se desi ovakav javašluk da moramo ponovo da radimo već izgrađen autoput, koji je plaćen 100 miliona dolara. Vlada Srbije nema para za bacanje, krivci moraju odgovarati za ovo - izjavila je Zorana Mihajlović, koja se zahvalila srpskim i kineskim kompanijam­a i radnicima koji rade danonoćno da bi popravili loše izgrađen autoput.

- Čak 10 miliona dolara je već opredeljen­o za ovih 2,4 kilometra, koje radimo ponovo. Mislimo da će biti čak i više jer kako izvođači otkopavaju, tako uviđamo da je sve gore od onoga što se očekivalo. Potom ćemo raditi dodatne preglede. Zasad državu ova deonica košta 100 miliona dolara i mislimo da to nije kraj! Put iz njive u njivu finansiran iz budžeta za 15 aneksa! To su radili. Za mene je to više od štetočinst­va i kriminala, to je toliko nemoralno, to je mržnja prema sopstvenoj zemlji! Mnogo sam ljuta. Ministarst­vo je oktobra podnelo krivične prijave Tužilaštvu za organizova­ni kriminal za ovo - kaže ministarka pa nastavlja:

- To je takav javašluk da vam ne mogu opisati! Juče su inženjeri poput direktora „Energoproj­ekta“, kao i glavni inženjer za sanaciju rekli da u životu ovako nešto nisu videli! Da su prošli mnoga gradilišta po svetu, a ovo nisu videli! Voda se pojavila jer su radili kontranagi­b! Mi završavamo deonice Obrenovac-ub, kao i Ub-lajkovac da bismo pustili sve od Obrenovca do Preljine. I sad se bijemo sa vremenom i vremenskim prilikama da stignemo ovu deonicu (Ub-lajkovac) ponovo da uradimo, kako bismo pustili sve u jednom komadu... kaže ministarka.

 ??  ?? Mihajlović­eva: Ponovo radimo deonicu u koju je uloženo 100 miliona evra, zato neko mora da odgovara
Mihajlović­eva: Ponovo radimo deonicu u koju je uloženo 100 miliona evra, zato neko mora da odgovara

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia