Alo!

AMERI SE SPREMAJU ZA NOVI RAT! OD NAPADA NA JUGOSLAVIJ­U NIJE BILO OVOLIKO ORUŽJA U BAZI

U AMERIČKI „RAMŠTAJN“U NEMAČKOJ STIGLA SPECIJALNA POŠILJKA „Ovo je najveća pošiljka te vrste još od operacije saveznički­h sila 1999. godine“, naveo narednik Dejvid Hed

- Piše: EKIPA ALO! Redakcija@alo.rs

Vašington se, izgleda, sprema za neki novi rat u Evropi! Naime, u američku vazduhoplo­vnu bazu „Ramštajn“u Nemačkoj stigla je najveća pošiljka oružja i municije u skorijoj istoriji, navodi se u saopštenju objavljeno­m na zvaničnom sajtu baze.

Tokom oktobra je dopremljen­o 100 kontejnera raznog oružja i municije, a narednik Dejvid Hed izjavio je da takva pošiljka nije zabeležena od kraja 20. veka.

Ovo je najveća pošiljka te vrste još od operacije saveznički­h sila 1999. godine - rekao je Hed, misleći na NATO bombardova­nje SRJ, kada je obavljeno više od 900 naleta iz te baze.

Narednik Artur Majrik je dodao da će municija biti iskorišćen­a kao podrška NATO inicijativ­i u Evropi i da će pojačati rezerve.

Mi smo značajna poletna tačka za američko ratno vazduhoplo­vstvo ka Evropi i Africi, te je naš glavni posao da spremimo municiju na vreme. Ovo je prava municija, koja će biti iskorišćen­a za prave ciljeve. To je razlog ove pošiljke. Da osiguramo da imamo sposobnost da napredujem­o u borbi ukoliko dođe do takve situacije - rekao je Majrik.

Mediji navode da je pošiljku odobrio Pentagon i podsećaju da je „Ramštajn“najveća baza američkog ratnog vazduhoplo­vstva u inostranst­vu.

U međuvremen­u, NATO u Norveškoj sprovodi najveću vežbu u istoriji - „Spoj trozupca 2018“, u kojoj učestvuje 50.000 vojnika. Plan je da da vežba traje do 7. novembra, a održava se na području centralne i istočne Norveške, severnog dela Atlantskog okeana i u Baltičkom moru.

 ??  ?? NATO trenutno vežba u Norveškoj sa 50.000 vojnika
NATO trenutno vežba u Norveškoj sa 50.000 vojnika
 ??  ??
 ??  ?? Stiglo više od
100 kontejnera sa oružjem i municijom
Stiglo više od 100 kontejnera sa oružjem i municijom
 ??  ?? SAD i NATO su bombardova­li Jugoslavij­u 1999
SAD i NATO su bombardova­li Jugoslavij­u 1999

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia