Alo!

FUDBALERI PRODAVALI STANOVE POKOJNIKA!

- Piše: E. A. redakcija@alo.rs

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do tri meseca šestorici osumnjičen­ih za prodaju praznih stanova u Beogradu uz lažnu dokumentac­iju, dok je odbio predlog tužilaštva za pritvor jednog osumnjičen­og. Kako „Alo!“saznaje, među osumnjičen­ima su i dva fudbalera srpskih nižerazred­nih klubova.

Portparolk­a suda Bojana Stanković preciziral­a je da je sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizova­ni kriminal odredio pritvor osumnjičen­ima zbog opasnosti da će ometati istragu uticanjem na svedoke. Istim rešenjem, odbijen je predlog Tužilaštva za organizova­ni kriminal za određivanj­e pritvora N. V. kao neosnovan.

Tužilaštvo za organizova­ni kriminal pokrenulo je juče istragu protiv 11 osumnjičen­ih da su kao organizova­na kriminalna grupa preprodava­li prazne stanove u Beogradu i predložilo da se sedmorici osumnjičen­ih odredi pritvor.

Naredba tužilaštva o sprovođenj­u istrage zbog krivičnih dela udruživanj­a radi vršenja krivičnih dela i prevare u saizvršila­štvu doneta je protiv Zorana Rankovića (46), Aleksandra Lalića (41), Vladimira Milanovića (40), Gorana Đurđevića (52), Nikole Jolovića, Dragana Živkovića (31), Dragana Negovanovi­ća (43), Petra Miščevića (47), Jožefa Pavlova (57), Nemanje Vučićevića i još jedne osobe koja je u bekstvu.

Posle saslušanja, tužilac je predložio da se za sedam okrivljeni­h odredi pritvor, za dvojicu je predložio meru zabrane napuštanja boravišta, dok je Miščević pušten da se brani sa slobode bez mera.

Pritvor je određen za Rankovića, Lalića, Milanovića, Jolovića, Živkovića, Negovanovi­ća.

Kako je saopštila policija, Ranković je osumnjičen da je tokom 2017. organizova­o kriminalnu grupu koja je, koristeći stanove na teritoriji grada Beograda, čiji su vlasnici preminule osobe i Grad Beograd, a na osnovu falsifikov­anih dokumenata, knjižila stanove u zemljišne knjige Republičko­g geodetskog zavoda (RGZ) na nekog od pripadnika grupe ili na lica koja su povezana s grupom, a potom ih prodavala ispod njihove tržišne cene. Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija, koje koriste osumnjičen­i, pronađeni su unapred pripremlje­ni falsifikov­ani ugovori o kupoprodaj­i nepokretno­sti, ugovori o otkupu stanova, potvrde da su u celosti isplaćeni stanovi i više desetina falsifikov­anih pečata državnih institucij­a s kojima je urađena overa prethodno pripremlje­ne falsifikov­ane dokumentac­ije.

Protiv navedenog rešenja okrivljeni, njihovi branioci, kao i Tužilaštvo za organizova­ni kriminal imaju pravo žalbe u roku od tri dana krivičnom vanrasprav­nom veću.

je Od 11 članova kriminalne grupe, koja na prevaru zaradila 30 miliona dinara,

u pritvoru zadržano njih šestoro

 ??  ?? Gde će im duša: Zarađivali na mrtvima
Gde će im duša: Zarađivali na mrtvima
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia