Alo!

Ostavljeni dečak u Čajetini dobio ime

-

Dečak kojeg su roditelji ostavili na pragu čajetinske crkve arhangela Gavrila, na slavu svetog Jovana Bogoslova, dobio je ime Jovan Gavrilović. U Centru za socijalni rad kažu da su razmišljal­i o tome kako će napuštenoj bebi dati ime i da su na kraju doneli jednoglasn­u odluku.

- Dečak je mogao da dobije bilo koje drugo ime, ali smo oslušnuli javnost koja je predlagala tri imena, Jovan, Gavrilo ili Đorđe, po doktoru koji ga je prvi zbrinuo u bolnici. Na kraju smo odlučili da mu ime bude Jovan po svecu na čiji dan je rođen, a prezime Gavrilović po imenu crkve, na čijem pragu je pronađen. Odluka je bila jednoglasn­a - kaže sagovornik iz Centra za socijalni rad u Čajetini.

Kao datum rođenja, u matične knjige zaveden je 9. oktobar, jer se poštovala reč užičkih neonatolog­a da je beba rođena nekoliko sati pre nego što je pronađena.

Iako se ne zna gde je Jovan došao na svet, kao mesto rođenja mu je zavedena Čajetina, a državljans­tvo mu je srpsko. Ime roditelja ostaće nepoznato.

Policija još uvek traga za roditeljim­a koji su napustili tek rođenog dečaka. Prema nezvanični­m saznanjima, još uvek nije utvrđeno ni gde je dečak rođen.

Beba koju su na neonatolog­iji Opšte bolnice za ove četiri nedelje krstili svakakvim nadimcima koji pristaju deci i koja je bila mezimče odeljenja, u toku ove sedmice biće prebačena na pedijatrij­u, gde će sačekati usvojenje.

U bolnici kažu da je mališan odličnog zdravlja i da je od dana kada je primljen u tu ustanovu napredovao više od pola kilograma. B.A.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia