Alo!

Klop piše OTKAZ JOKANU!

- Piše: M. JANKOVIĆ sport@alo.rs

Jirgen Klop je sinoć držao u rukama sudbinu Crvene zvezde u Ligi šampiona, a već za četiri dana na njegovim dlanovima biće srce Slaviše Jokanovića!

Naime, jedini trener iz Srbije koji vodi tim u najjačim ligama Starog kontinenta, konkretno - engleski Fulam, preživeo je poraz od Hadersfild­a i predvodiće Fulam na meču protiv Liverpula ove nedelje. Jokanović je održao sastanak sa čelnicima Fulama i Alisterom Mekintošom i odlučeno je da Srbin ostane. Uz to, vlasnik kluba Šahid Kan tokom prošlog meseca je u više navrata javno izjavio da je Jokanoviću potrebno vreme da preokrene stvari.

Ipak, ukoliko Fulam u nedelju bude poražen od Liverpula na „Enfildu“, Jokanović je biti vrlo blizu otkaza. Tačnije, verovatno će se klub odlučiti na zamenu trenera, s obzirom na to da sledi dvonedeljn­a reprezenta­tivna pauza, a onda 24. novembra i meč protiv Sautempton­a, direktnog konkurenta u borbi za opstanak.

- Znam da se u ovakvoj situaciji mogu desiti mnoge stvari, ali to je van moj kontrole. Pratim svoj plan i moram da nađem rešenje - rekao je Jokanović.

Nekadašnji reprezenta­tivac naše države svestan je šta mora da se promeni u njegovom timu.

-

Igrači Engleski mediji tvrde da je najveći kandidat da zameni Jokanovića na klupi Fulama Dejvid Mojes. Čovek koji je dobijao otkaze gde god je radio, i to manje-više u rekordnim rokovima, najveći je favorit, a za njim slede Sem Oldrajs, Klaudio Ranijeri, Kris Kolman, Majkl

O’nil i Brendan Rodžers. moraju više da se bore, ne smeju da odustanu. Ispred nas je još 27 utakmica. Nismo pokazali pozitivnu reakciju protiv Hadersfild­a, ali moramo biti hrabri i gledati ka napretku. U ovom trenutku nismo na zadovoljav­ajućem nivou. A znamo da možemo mnogo bolje i da imamo kvalitet za to. Znamo da možemo da igramo bolji fudbal, sa više intenzitet­a, i da možemo da pobeđujemo utakmice - nema dilemu Jokanović.

Jokanu se ne dopada način na koji su igrači pričali posle utakmice u svlačionic­i.

- Igrači su razmenili reči posle utakmice, ali mislim da je bilo kasno za tako nešto. Imali su priliku da sva sata pričaju na terenu i nisu to uradili sa dovoljno karaktera i kvaliteta - tvrdi srpski trener.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia