Zagrlio Čukaricu i Novi Beograd

Alo! - - BG - Piše: IVANA MIŠIĆ ivana.misic@alo.rs

U bogatoj istoriji Beograda značajno mesto zauzimaju njegovi mostovi. Svaka nova gradska spona postala je priznata kao jedan od simbola prestonice, upotpunjujući galeriju njenih ikona. U nastavku „Alo!“serijala predstavljamo Most na Adi, gorostas poznat i po imenima Harfa, Žirafa, Lepeza...

Most na Adi (urađen po projektu slovenačkih arhitekata) drži svetski rekord kao najveći viseći most sa jednim stubom (pilonom).

- Most povezuje opštine Novi Beograd i Čukaricu, a njegov pilon od 200 metara trenutno je najviši objekat u centru prestonice. Interesantno je i to što je planirano

da most bude jedini koji se pruža preko tri vodene linije reke Save, čukaričkog i industrijskog zaliva, ali nije sasvim završen. Zbog svoje impozantnosti svečano je otvoren u novogodišnjoj noći između 31. decembra 2011. i 1. januara 2012, uz vatromet - kaže za „Alo!“Željko Petrović, licencirani turistički vodič.

Pomenuti pilon je izgrađen na

severnom špicu mosta. Projektom je zamišljeno da dva kraka građevine budu različite težine (kraći je napravljen od betona, a duži od čelika), čime je uspostavljena savršena ravnoteža.

- Dužina kablova koji drže konstrukciju je neverovatnih 1.110 kilometara. Most ima šest kolovoznih traka, dve staze za pešake i dva koloseka namenjena budućem metrou objašnjava Petrović.

Zanimljivo je pomenuti da je još 1923. arhitekta Đorđe Kovaljevski uradio prvu urbanističku skicu Beograda s mostom preko Ade Ciganlije, u vreme kada je glavni grad poprimao prva obeležja evropskih metropola. U ranijim planovima je predviđano da most bude na mestu današnje severne prevlake, da bi kasnije bio pomeren do samog špica.

Lepotan: Most na Adi Nedelja, 11. novembar 2018.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.