Alo!

Zašto ljubimče cvili u autu?

-

Kada se voze automobilo­m, psi neretko uzbuđeno dahću, ne mogu da sede ili leže mirno i gotovo obavezno cvile. Odgovor na pitanje zašto se to dešava dala je Karen B. London, kolumnista magazina „Bark“.

Previše uzbuðenost­i

Kada uđu u automobil, psi znaju da nekuda idu sa svojim vlasnicima. Da li je to u posetu nekom izletištu, na reku, u park za pse… Svakako, ljubimci znaju da su se zaputili negde gde vole da borave, pa od prevelikog uzbuđenja počinju da cvile jer ne mogu da dočekaju momenat da stignu.

- Ukoliko vas brine ili nervira to preveliko uzbuđenje kod psa, pokušajte da budete manje predvidlji­vi. Dakle, ne vozite se s njim samo onda kada idete u prirodu, već ga povedite i kada idete po decu u školu, odlazite s prijatelji­ma na kafu, ili završavate neke obaveze. A možete se i samo provozati, bez izlaženja iz auta - savetuje Londonova.

Dobrodošla zanimacija

Veoma je važno i da ne dozvolite psu da se u autu dosađuje. Većina voli da izbaci glavu kroz prozor i da posmatra svet oko sebe, kao i da se luftira na povetarcu, ali to nije dovoljno.

- Na zadnjem sedištu uvek držite omiljenu igračku svog mezimca jer će tako biti okupiran zanimacijo­m, neće cvileti i jedva čekati da stigne na destinacij­u koja ga toliko uzbuđuje napominje Amerikanka.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia