Alo!

Ubicama dece preti doživotna robija

- E. A.

Šest godina od brutalnog ubistva! Tijana Jurić (15) iz Subotice, ubijena je u noći između 25. i 26. jula pre tačno šest godina, a 7. avgusta njena porodica dobila je tu strašnu vest da je njeno telo pronađeno na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja u opštini Sombor. Mesar iz Surčina Dragan Đurić (35) osuđen je na 40 godina zatvora. Nestanak tinejdžerk­e podigao je celu Srbiju na noge, a zahvaljuju­ći njenom ocu Igoru, koji je osnovao Fondaciju „Tijana Jurić”, Narodna skupština je usvojila izmene Krivičnog zakona, kojima se predviđa doživotna robija za ubistvo i silovanje dece.

Tijana je kobnog 25. jula vozom otišla u Bajmok gde joj žive baba i deda. Na sebi je imala belu majicu, svetle farmerke i bele „starke” kada je sa prijatelji­ma otišla na turnir u malom fudbalu. Oko ponoći je krenula kući, u društvu jedne devojčice i dečaka, ali je na pola puta odlučila da krene nazad ka Rati, kako bi jednom drugu vratila duksericu koju joj je te večeri pozajmio i posle toga joj se izgubio trag.

Jedan od projekata Fondacije

„Tijana Jurić“bio je Tijanin zakon, kojim je ukinuta kazna zatvora od 30 do 40 godina i uvedena doživotna kazna zatvora za teško ubistvo, silovanje, obljubu nad maloletnom osobom, trudnicom i nemoćnim osobama.

 ??  ?? Mučki ubijena: Tijana Jurić
Mučki ubijena: Tijana Jurić
 ??  ?? Monstrum: Dragan Đurić
Monstrum: Dragan Đurić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia