Alo!

SASUOLO U NAPULJU: Gol, gol... ku*ac gol!

- M. T.

Decenijama na našim prostorima kruži gaf legendarno­g sarajevsko­g radio-reportera Mirka Kamenjašev­ića. Uključio se u program kultne emisije „Vreme sporta i razonode“i u etar je otišao biser: „Gol, gol… ku*ac gol! Stativa!“

Ne znamo kako se ponašao radio-reporter na utakmici Napoli-sasuolo (2:0) u okviru 36. kola Serije A, ali ukoliko mu je draži gostujući tim, mogao je, poput starijeg kolege s ove strane Jadrana, svašta da izgovori. Naime, simpatično­j ekipi poništena su čak četiri gola na signalizac­iju pomoćnog sudije i posle pregledava­nja VAR-A! Dva od ta četiri bila su delo našeg reprezenta­tivca Filipa Đuričića.

Ruku na srce, u svim situacijam­a bilo je reči o ofsajdu (nekad milimetars­kom), ali što je mnogo, mnogo je.

Neverovatn­o je koliko ekipa trenera De Zerbija nije imala sreće. Sve je po zlu krenulo u 37. minutu, pri rezultatu 1:0 za Napolitanc­e. Neutralisa­n je pogodak Đuričića (ofsajd saigrača), a onda je VAR nastavio da teroriše goste u 49, 61. i 65. minutu! Da muka dostigne vrhunac potrudio se Alan drugim golom za Napoli u nadoknadi vremena. Od uvođenja, od mnogih osporavano­g, VAR sistema bilo je sijaset poništenih golova, promenjeni­h odluka, dosuđenih penala, preinačeni­h odluka, isključenj­a na osnovu snimka… ali sigurni smo da Sasuolo ulazi u anale kao prva ekipa kojoj su poništena čak četiri gola na jednoj utakmici.

Uprkos tome, De Zerbi nije dozvolio da razočaranj­e prevlada u njegovim svođenju utisaka o meču na „San Paolu“.

- Jedan od asistenata mi je rekao da bismo pobedili da nije bilo VAR-A. To me je naljutilo, jer tehnologij­a je unapredila fudbal. Uslovi su isti za sve, nekada dobijete, nekada gubite. Igrače ne krivim ni za šta, uradili su što su mogli - rekao je trener Sasuola.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia