Alo!

Poneo pištolj na popravku!

- S. DŽ. S.

Nišlija Dušan Kuzmanović (36), koji je po poternici uhapšen u Španiji, skinuo je nanogicu i pobegao iz Srbije čim je saznao da je dobio 20 godina robije zbog obračuna u Mokranjčev­oj ulici u Nišu 26. aprila 2008, kada je sa Markom Savićem (40), zvanim Hekman, ubio narko-dilera Marka Pavlovića (22), a njegovog brata Miroslava (39) teško ranio.

Kako „Alo!“saznaje, Kuzmanović je odao svoj štek kad je pozvao ženu i sina da dođu kod njega u Španiju, budući da je policija pratila njegovu dragu čim je izvadila pasoše za sebe i dete!

- Kuzmanović je prvom presudom, aprila 2011, osuđen na 31 godinu zatvora, a drugom je dobio 15 godina. Konačnu presudu doneo je Apelacioni sud u Nišu i odrezao mu 20 godina. On je od 2015. nosio nanogicu i smeo je samo sat vremena dnevno da provede van stana, ali 8. aprila 2020. nije se vratio iz dozvoljene šetnje. U međuvremen­u se oženio i dobio sina. Govorio je „da bi bio zadovoljan sa 15 godina“, ali čim je dobio dojavu da mu je robija povećana, skinuo je nanogicu i pobegao! Bio je skoro godinu dana u bekstvu, a 9. jula ušao je u Španiju - kaže naš izvor

Dušan Kuzmanović se na prvom suđenju branio tvrdnjom da je pištolj poneo na popravku jer je hteo da ga proda.

- Nisam otišao tamo zbog vatrenog obračuna. Pavlovići su prvi potegli pištolje. Morao sam da uzvratim da bih se odbranio. Ispostavil­o se da sam bio brži! - izjavio je Kuzmanović na suđenju. upućen u ovaj slučaj.

- Prvo je jednom prijatelju iz Hrvatske rekao da zove njegovu ženu samo da bi čuo kako su ona i dete, a posle joj je poručio da oboje dođu kod njega u Španiju. Policija je pratila njegovu ženu čim je izvadila pasoše za sebe i dete i tako su ga ščepali! - otkriva naš sagovornik.

Pored Kuzmanović­a, za obračun u Mokranjčev­oj osuđen je i Marko Savić Hekman (40), dok su Aleksandar M., Marko M. i Miloš M. oslobođeni krivične odgovornos­ti. Presudom Apelaciono­g suda stavljena je tačka na jedan od najžešćih i najkontrov­erznijih obračuna u Nišu i maratonsko suđenje od 11 godina.

 ??  ??
 ??  ?? Četiri godine je nosio nanogicu i smeo je sat vremena dnevno da bude van stana. Pobegao posle dojave da mu je robija povećana
Četiri godine je nosio nanogicu i smeo je sat vremena dnevno da bude van stana. Pobegao posle dojave da mu je robija povećana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia