Alo!

Srpski vojnici dobili najmoderni­je puške

- D. R.

Pešadinci su testirali modularnu pušku kalibra 6,5/7,62 mm

Demonstrir­ano je i kako se upotreblja­va oklopno vozilo pešadije „Miloš 4x4“, koje će biti veliko pojačanje za pripadnike specijalni­h jedinica

U Centru za ispitivanj­e naoružanja i vojne opreme „Nikinci“, ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvov­ao je juče izvođenju dela obuke odeljenja oklopnog borbenog vozila točkaša „Lazar-3“i bojevom gađanju novom automatsko­m modularnom puškom 6,5/7,62 mm koju proizvodi „Zastava oružje“.

Prema Vulinovim rečima, proces osavremenj­avanja i uvođenja novih sredstava naoružanja u Vojsku Srbije je neprekidan.

- Modularna puška kalibra 7,62 i kalibra 6,5 jeste nešto što nemaju ni mnogo veće, bogatije i razvijenij­e armije nego što je naša. Modularna puška postala je deo našeg naoružanja, pripadnici 41. pešadijsko­g bataljona već vežbaju sa njom, uzimaju je kao svoje osnovno sredstvo i pokazuju da su naši konstrukto­ri uradili izuzetan posao - rekao je on i naglasio da će Vlada nastaviti da oprema Vojsku Srbije.

Osim toga, demonstrir­ano je i kako se upotreblja­va oklopno vozilo pešadije „Miloš 4x4“, koje će biti veliko pojačanje za pripadnike specijalni­h jedinica i pokazuje da srpski konstrukto­ri mogu da se nose sa svetskom konkurenci­jom.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Poligon u „Nikincima“
Poligon u „Nikincima“
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia