Alo!

Kakav je car ovaj naš „orao“...

- D. J. BUŽIĆ

Posle superuzbud­ljivog finala plej-ofa u Čempionšip­u, u kojem su čuveni „kolibari“tek posle produžetak­a na kolena bacili Brentford (2:1) u meču vrednom 200 miliona evra (tolika zarada od TV prava se očekuje u narednoj sezoni), za junaka je proglašen dvostruki strelac Džo Brajan. Ipak, generalski čin u ratu za Premijer ligu pripada Aleksandru Mitroviću, koji je sinoć asistirao kod drugog gola, a pre toga u sezoni postigao čak 26 pogodaka, po čemu je najbolji strelac svih engleskih liga!

Iako ranjen, još rovit posle povrede butine, Mitrogol je odigrao poslednjih pola sata za medalju, za najveće počasti kluba osnovanog 1879...

Na ratničkom držanju mu je u razgovoru za „Alo!“čestitao i selektor Ljubiša Tumbaković.

- Čestitke našem reprezenta­tivcu! Mitar ove godine igra veoma dobro. U uzbudljivo­m finalu Čempionšip­a je pokazao da je moćan i poluzdrav, da se uz njegovu asistencij­u Fulam ponovo vratio u Premijer ligu. Naravno da me sve to raduje, baš kao i svaka dobra partija ostalih naših reprezenta­tivaca rekao je Tumbaković za naš list.

Na našu konstataci­ju da smo sigurni da Norvežani, naš rival u baražu za EP (8. oktobar, Oslo), još više strahuju od Mitrovića, Tumbaković nije želeo da podleže euforiji, već je samo konstatova­o:

- To da li Norvežani drhte, to morate njih da pitate. Do te utakmice ima još vremena.

Mitrović je za britanske medije objasnio zbog čega je 90 minuta grejao klupu u finalu Čempionšip­a.

- Bilo je prilično teško. I dalje osećam bol, sada sam zapravo na pola puta kada je reč o oporavku, ali smo doneli odluku. Ponekad u životu moraš da rizikuješ. Nisam trčao 13 dana, nisam trenirao van teretane. Pokušao sam da hodam tri puta dnevno, terapija je udvostruče­na da bih se spremio. Nisam spreman i mislim da ću biti u normalnom stanju za sedam do deset dana. Ali ovo je neverovatn­o, veoma sam srećan zbog saigrača. Radili smo vredno cele godine, bila je ovo duga sezona - zaključio je Mitrović.

Ostrvski mediji veličaju igračke, ali i ljudske kvalitete Aleksandra Mitrovića. Naš as je kandidat za fer-plej potez godine. Dok igrači Fulama slave, David Raj, golman Brentforda, tuguje na travi „Vembilja“. Mitar mu jedini prilazi, teši ga. Svaka čast, Aleksandre!

ALEKSANDAR MITROVIĆ, fudbaler Fulama

 ??  ?? Nisam trčao 13 dana zbog povrede, rizikovali smo i na kraju se isplatilo
Nisam trčao 13 dana zbog povrede, rizikovali smo i na kraju se isplatilo
 ??  ??
 ??  ?? Dok saigrači slave Mitrović teši protivničk­og golmana
Dok saigrači slave Mitrović teši protivničk­og golmana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia