Bambus, nova antiejdž zvezda

Predstavljamo vam stari simbol neprolazne lepote, a u svetu kozmetike novu biljku koja podmlađuje i lice i telo

Blic Zena - - Lepota - Bojana Đurić

Malo-malo pa čujemo za neki nov čudotvoran sastojak koji podmlađuje kožu i ojačava kosu. Ovog puta predstavljamo vam novu zvezdu antiejdž kozmetike – bambus, koji sigurno neće rešiti sve vaše probleme preko noći, ali je kozmetika koja ga sadrži nesumnjivo zdrava i neguje. Neki proizvodi od bambusa već su dospeli na naše tržište, s tim što su im cene zaista raznolike, ali će svako uspeti da nađe ponešto.

SOK: DUBINSKI HIDRIRA I ZATEŽE

Sok ove biljke pravi je izvor minerala, amino-kiselina i lipida koji jačaju kožu i kosu. Sok dobijen iz stabljike dubinski hidrira, ubrzava regeneraciju ćelija, te zateže kožu i pegla sve neravnine na njoj. Podjednak efekat ima i na kosu – vraća joj sjaj i snagu.

VLAKNA: UKLANJAJU IZUMRLE ĆELIJE

Vlakna bambusa čest su sastojak proizvoda za eksfolijaciju, to jest uklanjanje površinskog sloja odumrlih ćelija, baš zahvaljujući tome što su toliko glatka i nisu agresivna kao drugi sastojci od kojih se pilinzi prave. Ne iritiraju kožu, pa proizvode koji ih sadrže mogu koristiti i oni s najosetljivijom kožom.

PRAH: ZA PORCELANSKI TEN

Prah bambusa, koji još i u svetu kozmetike zovu bambus svila, toliko je fin i bogat nutrijentima da se sve češće koristi za pravljenje pudera i bronzera. Osim toga, vrlo dobro popunjava i najsitnije bore, te brzo ujednačava ten i koža vam zaista izgleda kao porcelan. Plus što je dekorativna, kozmetika koja sadrži ovaj prah ujedno i hrani kožu.

„Erborian Bamboo Waterlock“gel, 5. 825 din „Velnea“piling sa ekstraktom bambusa i bademovim mlekom, 225 din „Alverde“šampon za volumen od bambusa i narandže, 299 din

„Collistar Nero Sublime“maska za lice, 5.490 din

„Tony Moly Panda’s Dream“serum za oči, 1.460 din

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.