Vratite mu želju za seksom

Pokažite razumevanje i budite nežni, ali zapamtite – muškarci o impotenciji ne vole da pričaju. Najvažnije je da ne mislite da se to događa zato što ga ne privlačite dovoljno

Blic Zena - - Intimno -

Istraživanja pokazuju da svaki treći muškarac u Srbiji starosti od 35 do 65 godina barem jednom tokom godine ima problem sa impotencijom. Razlozi za nastanak ovog problema ili su organski ili psihogeni. Ako je u određenim situacijama, tokom masturbacije ili u snu, erekcija moguća, isključuje se organski uzrok i impotencija je tada psihogenog porekla.

– Muškarce hranjene mitom o velikom ljubavniku brinu dimenzije polnog organa, strah od prerane ejakulacije i mogućnosti da neće zadovoljiti partnerku. Ako se tome dodaju finansijski problemi i stres, javlja se strah od neuspeha, koji lako prelazi u nemoć. To ih opterećuje i život im se pretvara u noćnu moru – kaže Ana Knežević, psiholog.

U slučajevima povremene impotencije vi možete mnogo da pomognete svom partneru. Pokažite razumevanje i budite nežni. Najvažnije je da ne mislite da se to događa zato što ga ne privlačite dovoljno.

– Muškarci ne vole da pričaju o polnoj nemoći, pa zato ne započinjite tu temu. Najbolje je da tokom ljubavnog čina ne insistirate na penetraciji. Tako muškarac neće biti „prisiljen“na odnos koji nije u stanju da izvede do kraja, ali će se tokom maženja opustiti, a to zadovoljstvo može da mu donese i željenu erekciju. Žena treba da bude mnogo aktivnija tokom seksa, to jest da preuzme glavnu ulogu i da tako omogući partneru psihički predah – kaže Ana Knežević.

iskoristite svaku situaciju koja se pruža. možda će baš „seks na brzaka“, koji ne uključuje sveće, romantiku, svilenu posteljinu i nežna

šaputanja,

probuditi njegovu maštu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.