ULOGA MAJE SAN JE SVAKE GLUMICE

U seriji tumači lik fatalne žene, ali u privatnom životu svog supruga očarala je prirodnošću, time što se retko šminka i nikada se ne farba

Blic Zena - - U Ovom - Redakcija@bliczena.rs

U seriji tumači lik fatalne žene, ali u privatnom životu svog supruga očarala je prirodnošću, time što se retko šminka i nikada

se ne farba

To što imaju mnogo posla i dvogodišnjeg sina nimalo ne otežava stvari, jer, kako kaže Marija, uz dete je sve lepše

Ona je fatalna žena, moćna bankarka, ljubavnica… Ona je Maja Davidović u „Senkama nad Balkanom“, seriji koja prazni ulice Srbije nedeljom uveče, ali i jedna od najlepših glumica – Marija Bergam.

Draganu Bjelogrliću zahvalna je što joj je poverio ovako gabaritnu i zahtevnu ulogu, najviše zbog toga što je dobila divan i veliki prostor za umetničku igru.

- Kada sam prvi put pročitala svih 11 epizoda sećam se da sam za ulogu Maje prokomentarisala - ovo je san svake glumice. Ne samo zbog atraktivnosti Majinog lika već zbog velikog prostora za glumca. Dala sam sebe u potpunosti tumačeći Majin lik i opet mi se čini da to nije bilo dovoljno - kaže nam Marija koja za reditelja i kolegu Dragana Bjelogrlića ima samo reči hvale...

- Naša saradnja bila je izuzetno kvalitetna i dragocena. Kao reditelj bio je određen, jasan, oštar i veoma zahtevan, a kao partner bio je pristupačan, topao i otvoren. Posebna privilegija je za mene bila to što sam imala priliku da budem u kadru sa našima najrenomiranijim glumcima... Ima ih mnogo u seriji – kaže Marija i dodaje kako priželjkuje da i u budućnosti radi u ozbiljnim kvalitetnim projektima i dobija što raznorodnije uloge.

Lepu Crnogorku gledali smo već u velikim filmovima – „Klopci“(2007), „Falsifikatoru“(2013) i „Nigde“(2017). Ima tek 26 godina, a već se ozbiljno bavi glumačkim poslom i istovremeno uspeva da ostane posvećena supruga i mama jednom dvogodišnjem dečaku.

Marija je udata za poznatog glumca Radivoja Bukvića Rašu, čije se ime

čak u Holivudu zna, pa to što se bave istim poslom svakako pomaže da jedno drugo bolje razumeju.

– Zaista je velika prednost što smo oboje glumci. Mislim da bi neko drugi teško mogao da razume i toleriše tu prirodu posla i taj potpuno čergarski život – otkriva Marija.

Raša je glumac koji je ostvario internacionalnu karijeru, stariji je od nje 12 godina, iza sebe ima uloge u brojnim holivudskim filmovima, zbog čega Marija rado sluša njegove savete i stavove o projektima u kojima je angažovana.

– Njegovi saveti su dragoceni jer je potrebno iskustvo da se odvoji bitno od nebitnog. Mlad i neiskusan čovek u poslu je sklon da mnogo pažnje pridaje nebitnim stvarima, a s druge strane da, ne znajući, zapostavi nešto bitno. Tu je meni Raša bio dragocen – ističe ona.

To što imaju dvogodišnjeg sina nimalo ne otežava stvari, jer, ka-

ko kaže Marija, uz dete je sve lepše. Čak je i ona lepša, tačnije vitkija, jer se njenom organizmu dogodilo neko čudo nakon rođenja deteta, pa jednostavno ne može da povrati kilažu. Njen suprug na takve detalje uopšte ne obraća pažnju, ali jedno kod nje posebno voli.

– Moj muž je obišao svet, video svašta, sarađivao s raznim ljudima. Verujem mu kad kaže da mu se kod mene dopada to što se ne šminkam, ne farbam i izgledam potpuno prirodno. To najviše voli – otkriva ova lepa glumica koja kaže da joj nije jasno zašto žene danas žele da liče jedna na drugu.

- Mislim da je to potpuno pogrešno i da treba da se teži ka autentičnoj lepoti, da se radi na sebi na drugi način. Prćasti nosevi, velika usta i sve smo iste! To je greška – zaključuje Bergamova.

Ljubomir Tozev i Jelena R. Milenković

Rođena je: U Kotoru Horoskopski znak: Ovan (5. april 1991) Živi na relaciji: Francuska–Srbija Porodica: Muž Raša i sin Danilo Za brak je „kriv“: Gorčin Stojanović

Marija Bergam

Fatalna ljubav između Maje i državnog tužioca, kojeg glumi Miloš Timotijević, već nas je prikovala za male ekrane

Radivoje Bukvić ostvario je internacionalnu karijeru i iza sebe ima uloge u brojnim holivudskim filmovima. Mariju je upoznao na probi u somborskom pozorištu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.