5 vrućih pitanja o analnom seksu

Žene najčešće zaziru od ovakve vrste seksualnog čina zbog brojnih predrasuda koje ga prate. Saznajte šta je od toga zabluda, a šta istina

Blic Zena - - Intimno - J. V.

Gledano iz medicinskog ugla, ne postoji razlog zašto ne bi trebalo da imate analni seks ukoliko koristite kondom kao preventivu od seksualno prenosivih bolesti. Ovakva vrsta seksualnog čina čak pruža veliko zadovoljstvo mnogim ženama zato što naše telo ima mnogo više nerava koji okružuju sam anus. Marko Braković, seksolog, psihoterapeut i autor prvog srpskog psihoterapijskog romana „Tablet“, odgovorio nam je na pet najčešćih pitanja u vezi sa analnim seksom.

1. Da li je analni seks normalan ili je perverzan?

U biološkom smislu analni seks nema funkciju, ali može da bude veoma

uzbudljiv. On je, baš kao i oralni seks, sasvim opravdan i ne treba ga smatrati nikakvom nastranošću.

2. Da li je opasan? Može li da prouzrokuje neke ozbiljnije zdravstvene tegobe?

Ukoliko je žena dovoljno uzbuđena i željna da to proba, ukoliko je lubrikacija zadovoljavajuća, bilo putem gela, bilo prirodnim putem, ukoliko partner nema preveliki penis, analni seks neće izazvati nikakve tegobe. U slučajevima kada ovi uslovi nisu ispunjeni, on može da bude bolan i neprijatan. Takođe, bez lubrikacije može da dođe do pucanja kapilara u anusu, pa nastaju ranice koje se lako inficiraju. Zato je veoma važno da se

tokom analnog seksa koristi kondom, jer u analnom otvoru živi mnogo virusa i bakterija.

3. Kakve posledice ostavlja na psihičko zdravlje žene koja je na to pristala samo da bi zadovoljila partnera?

Pristajanje na ono što ne želimo, naročito ako to traje dugo ili se ponavlja, može da bude veoma traumatično.

4. Šta je muškarcima toliko neodoljivo i privlačno u analnom seksu?

Zato što ga doživljavaju kao potpunu dominaciju nad ženom. Osim toga, otvor anusa je uži od otvora vagine, pa im je i zadovoljstvo veće. Takođe, neki ga smatraju i prljavijim u seksualnom smislu, pa ih to uzbuđuje. Uz sve to, u nekim kulturama ovo je i prirodni kontraceptiv.

5. Kako ženama analni seks može da bude prijatniji?

Ukoliko to zaista želi, ukoliko je opuštena i navlažena, žena i te kako može da uživa. Mnoge ga redovno praktikuju jer, uz dodatnu stimulaciju, doživljavaju snažniji orgazam.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.