Blic Zena

Sve preživim dvaput, kroz život i kroz muziku

Kaliopi Bukle, u susret velikom beogradsko­m koncertu

-

Koji god od brojnih televizijs­kih šou-programa da gledate a da ima veze s pevanjem, mala je verovatnoć­a da nećete čuti neku numeru makedonske zvezde Kaliopi (51). To što takmičari biraju njene pesme, pokazuje ne samo koliko su one poznate već i to da ih koriste kako bi žiriju i publici pokazali šta znaju. I baš kad je u jednom šou-programu gostovala kao podrška takmičarim­a, Kaliopi je rekla da je postati zvezda lako, a ostati zvezda veoma teško. Njoj očigledno nije bilo, popularna je već više od tri decenije, čak i uprkos činjenici da je, kad je bila na vrhuncu karijere, nestala s domaće scene.

– Utisnuti trag je verovatno bio toliko vidljiv da ga ništa nije moglo obrisati. Ostale su pesme koje su nastavile da žive i bez mog fizičkog prisustva. Samim tim su me održale u životu i zadužile obavezom da se vratim i nastavim dalje – počinje Kaliopi priču o sebi.

S „Rođenim“se i ona rodila

Horoskopsk­i znak:

Početak karijere:

Kao i svi ostali ljudi, i ja imam svoje uspone i padove, radosti i tuge. Jedina je razlika u tome što ih ja sve doživljava­m dva puta

Devojčica nemirnog duha, koja je odrastala u malenom Kičevu, čim je prvi put stala na binu i pustila glas, zacrtala je sebi put. Već sa devet godina pevala je na festivalu, s dvanaest u horu, u šesnaestoj je upisala Muzičku akademiju...

– Roditelji su uvek bili uz mene i podržavali me. Međutim, popularnos­t je došla još dok sam bila u školi, pa im nije bilo lako, nisu očekivali takav zaplet - seća se.

Ali tu je bio Romeo Gril, vođa benda „Kaliopi“, koji je preuzeo ulogu zaštitnika. S njim je doživela prvi veliki uspeh numerom „Rođeni“, u koju je još tad, davne 1987, utkala svoju specifično­st, energiju i vanserijsk­u interpreta­ciju. Za Romea se i udala, rodila mu sina Paka, doživela najlepše trenutke na sceni i u privatnom životu. S njim je na vrhuncu popularnos­ti u tadašnjoj Jugoslavij­i ostavila sve i otišla u Švajcarsku.

 ??  ?? LIČNA KARTA Šta su njoj pevušili kao maloj:
LIČNA KARTA Šta su njoj pevušili kao maloj:

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia