Naša Nova

Blic Zena - - U Ovom -

Nekada davno smo je slavili, onda je bila zabranjena, pa su je devedesete i ratovi ponovo vratili. Sada je nekako nenametljiva, dođe kad prođe sve ono što je važno, kad smo se već malko istrošili od sve one euforije i ispraznili novčanike. Ko je slavi, ko ne, njoj nije bitno. A ja je baš nekako volim. Baš zato što je tako suptilna i neopterećujuća.

Za srpsku Novu godinu možete da odete bilo kuda bez specijalne rezervacije i uplata i da se baš lepo provedete. I dalje se oseća praznična atmosfera, ulice su pune, lokali krcati, sve je i dalje ukrašeno. Pritom, više nije bitno čak ni šta ćete obući, svi su svoje najbolje kombinacije već ispucali. Čak i pokloni mogu da budu skromni, ali originalni. A šta sve možete da radite tog 13. januara? Eto, recimo, možete do Novog Sada, oni su se baš potrudili oko organizacije ove 7.526 godine. Povratak tradiciji slave na čak dvadeset jednom mestu u gradu! Vreme nam ovog aprila, pardon januara, baš ide naruku, pa se sve što se dešava pod zvezdama čini kao dobar izbor.

Ako vam se nikud ne ide, vi lepo napravite krofne u ponoć. Ako ponoć dočekate. Meni nešto teško ide ove godine. Kažu da donose sreću. Pa šta vam više od toga i treba. Okupite porodicu i prijatelje, svakako ćete biti srećni kad se ispričate i pojedete krofne. Slane, slatke, šuplje kô bakine, sa džemom, čokoladom, sve smo vam recepte dali.

I eto opet prilike da nekome poželite nešto lepo. A te čestitke ne moraju biti revolucionarne. U stvari, shvati čovek s vremenom da su one najskromnije želje zapravo suštinske.

A ja vama želim isto što i sebi, a sve to staje u jedan recept. Nećete od njega dobiti krofne, ali sreći ćete prići malo bliže. Mere su odokativne, ali bitna je proporcija. Potrebno vam je mnogo ljubavi i razumevanja, prvo za sebe, pa tek onda za sve druge. Mnoštvo lepih mirisa, ukusa, prizora i muzike koju najviše volite. Znatiželje taman dovoljno da u svakom danu nešto novo otkrijete. Želim vam strpljenja da slušate one koji žele da vam govore jer ćete možda nešto i naučiti ili nekome pomoći. A kad nekome pomognete, to je kao da ste pomogli sebi. I pazite na zdravlje. I fizičko i emotivno. Srećno!

Shvati čovek s vremenom da su one najskromnije želje zapravo suštinske

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.