Ovan (21. 3 – 20. 4)

Blic Zena - - Ekstra -

Godina pred vama za vas je godina promena, koju najavljuje Saturn iz Jarca, prelaz između prošlosti i budućnosti, koji za vas neće biti lak. Zaboravite na impulsivne reakcije, naučite se strpljenju i disciplini i posvetite najviše pažnje karijeri i finansijama, naročito do proleća. Ako se budete opirali, očekujte prepreke, ukoliko budete mudro i planski rasporedili snagu, sledi prosperitet.

POSAO

Čeka vas problematična poslovna godina. Biće potrebno da uložite više truda i vremena kako biste ostvarili poslovni uspeh. Lošiji period će trajati od sredine aprila do početka septembra i tada ćete morati da popravljate poslove iz prošlosti, stare planove, ideje... Ipak, uprkos poteškoćama u samom radu, bićete zadovoljni finansijama. Ova godina vam je prikazana kao povoljna za kontakte sa strancima, odnosno za putovanja u inostranstvo. Ukoliko vaš posao na bilo koji način ima veze s trgovinom i, naročito, komunikacijom (pisanom ili usmenom), biće potrebno da se mnogo bolje koncentrišete, i to od 23. marta do 15. aprila, od 26. jula do 19. avgusta i od 17. novembra do 5. decembra. U to vreme Merkur će ići retrogradnim hodom i može vam doneti probleme s papirologijom, saradnjom i putovanjima.

LJUBAV

Pred vama je šarolika godina kad je ljubav u pitanju. Slobodni pripadnici ovog znaka imaće priliku da uđu u vezu, i to početkom sva četiri godišnja doba. Kao povoljni meseci prikazani su januar, april, avgust i novembar. Vi koji ste u vezi nećete imati baš najjasniju situaciju. Mogući su ozbiljni problemi s partnerom i izgleda kao da nećete imati živaca da ih prevazilazite i da se borite za vezu. Kako ste po prirodi temperamentni i impulsivni, takav može biti i kraj vaše veze. Do njega može doći sasvim iznenada, neočekivano i neplanirano čak i za jednog Ovna. Kod Ovnova u braku situacija je prikazana kao puna oscilacija. Postojaće periodi kada ćete se ponašati kao zaljubljeni tinejdžeri, a biće faza kada će izgledati kao da ne možete da vidite očima partnera. Dva perioda prikazana su kao naročito loša: leto (od kraja juna do kraja avgusta), kada ćete preispitivati brak, i jesen (oktobar i novembar), kada će isto činiti vaš bračni partner. Situacija može toliko da eskalira da u najgorem slučaju može dovesti do razvoda. Dobro je što ćete primetiti grešku koju pravite u ophođenju prema partneru. Ostaje vam samo da to javno priznate partneru ukoliko želite da spasete odnos. Postoji mogućnost da partner pomisli da niste više vredni njegovog truda.

ZDRAVLJE

U dva navrata ćete morati da obratite posebnu pažnju na zdravlje. Prvi je početkom godine, od februara do sredine proleća, i drugi krajem godine, tokom novembra i decembra. Imunitet će vam biti oslabljen. Kako Ovnovi generalno nemaju živaca da leže i boluju, bilo bi dobro da ovog puta poštujete savete lekara.

2018. biće vam lakša nego 2017. Nećete neprestano analizirati postupke

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.