Kinđo vraća radost u vaš život

Savladajte ove tri vežbe i ubrzo ćete ojačati imunitet, podstaknuti životnu energiju i radost i poboljšati pažnju i koncentraciju

Blic Zena - - U Ovom Broju - Violeta Nedeljković violeta.nedeljkovic@bliczena.rs

Kinđo mogu da vežbaju svi i bilo gde, u stanu, u prirodi, na poslu...

Kinđo je relativno nova tehnika koja je nastala na Zapadu proučavanjem principa telurologije – nauke o energijama koje nastaju iz Zemljinog jezgra i aktiviraju energetske tačke i meridijane u našem telu. Kada naše telo jasno prepozna ovaj izvor, onda je lako pratiti puteve energije, razumeti načine na koje se ona kreće i prevoditi je u „kate“, koje nam pomažu da se oslobodimo napetosti kako bi se telo i duh doveli u ravnotežu.

Kinđo objedinjuje suštinu drevnih filozofija i tehnika kao što su joga, akupunktura, energetska medicina i istočnjačke borilačke veštine, a sve te tehnike stavlja u sadašnji trenutak kako bi bile bliske savremenom čoveku.

Svakodnevno vežbanje će vam pomoći da ojačate imunitet, podstaknete životnu energiju, poboljšate pažnju i koncentraciju, naučite da pravilno dišete i popravite koordinaciju i ravnotežu tela.

– Pokreti u kinđou su veoma jednostavni i mogu se praktikovati uz bilo koju drugu fizičku aktivnost i na različitim mestima, a dovoljno je 15 minuta dnevno da uspostavite ravnotežu na fizičkom nivou. Svi pokreti u kinđou izvode se stojeći – objašnjava Mirjana Jojić, sertifikovani učitelj kinđoa i dodaje da ove vežbe aktiviraju sva naša čula.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.