Imam osećaj kao da sam služio vojsku

Talentovanog glumca publika zna po ulozi Mirka Klisure iz serije „Vojna akademija“, čije su nove epizode počele da se emituju na RTS-u. A ljubitelji pozorišta znaju ga i iz brojnih predstava, pre svega „Ateljea 212“čiji je stalni član

Blic Zena - - U Ovom Broju -

Ivan Mihailović pripada najuspešnijoj klasi mladih glumaca koje je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu iznedrio u poslednjih nekoliko godina. On, Tamara Dragičević, Miloš Biković i Nina Janković pravi su primer da i za mlade glumce ima posla ako su talentovani i vredni.

Ivana smo upoznali i zavoleli kao Mirka Klisuru u seriji „Vojna akademija“, čija je nova, četvrta sezona počela da se emituje prošle nedelje na RTS-u. Nova sezona donosi i nove zaplete, a pozorišna publika Ivana dobro zna i iz brojnih predstava. Stalni je član „Ateljea 212“i na to je vrlo ponosan.

Šta nas čeka u četvrtoj sezoni „Vojne akademije“? Šta će biti sa vašim Mirkom Klisurom? – Nova sezona donosi mnogo novih izazova, zapleta i avantura. Mirko Klisura ostaje dosledan sebi. Sada kao već iskusan oficir dobija nove zadatke i stupa pred nove izazove, kako na poslovnom, tako i na privatnom planu. Očekujte neočekivano!

Šta vam je bilo najteže da savladate prilikom spremanja uloge? – Pripadam generaciji koja nije išla u vojsku, ali snimanje „Vojne akademije“traje već jako dugo, pa se može reći da je ekipa serije zasigurno završila neku vrstu vojnog roka. Ništa mi nije bilo specijalno teško, uživao sam u svakom segmentu rada na ulozi Mirka Klisure.

Da li ste posle učešća i pobede u emisiji „Ples sa zvezdama“zadržali strast prema igri? – Strast prema plesu postojala je i pre i posle učešća u „Plesu sa zvezdama“.

Imate li naloge na „Fejsbuku“i „Instagramu“i jeste li poput većine danas zavisni od ovih društvenih mreža? – Imam oba profila. To je nešto što je sastavni deo savremenog društva i najnoviji vid komunikacije. Ne možemo više pisati pisma olovkom, sve se dešava prebrzo. Ali valjalo bi da se ponekad ipak uspori, pa možda i napiše poneko pismo i zalepi taksena marka, makar to bila i razglednica sa mora.

Koja vam je omiljena replika iz filma? – „Na mestu voljno!“

Volite ronjenje i skijanje. Jeste li završili kurs padobranstva i od koga ste nasledili tu strast prema adrenalinskim sportovima? – Ne znam da li je strast ka adrenalinskim sportovima stvar genetike, ali volim osećaj vanrednog mira kada ronim ili skijam. Padobranstvo još nisam probao, ali priznajem da bih voleo.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.