Idealan sport za zatvorenu decu

Sportovi poput fudbala pomažu deci da nađu svoje mesto u društvu. Preporučuju se povučenim mališanima, jer se na treninzima druže, razvijaju komunikaciju između sebe i postaju otvoreniji

Blic Zena - - Roditeljstvo -

S početkom školske godine većina roditelja upisala je decu u razne škole sporta kako bi im omogućila zdravo odrastanje. Dok kod devojčica dominiraju odbojka, folklor i gimnastika, kod dečaka je fudbal i dalje broj jedan.

Stručnjaci savetuju da je najbolje da deca sa treniranjem nekog sporta krenu sa šest-sedam godina. Dete kroz sport razvija motoričke sposobnosti, koordinaciju i ravnotežu, a posle dolazi i snaga. Mališani koji redovno treniraju imaju i bolje radne navike, dok se u kolektivnim sportovima, poput fudbala, na treninzima i druže, razvijaju komunikaciju između sebe i postaju otvoreniji.

Takođe, sportovi poput fudbala pomažu deci i da nađu svoje mesto u društvu. Tu će dobiti ulogu napadača ili odbrambenog igrača, zato se ovaj sport preporučuje in- trovertnoj deci, tako se neće zatvoriti u sebe i isključiti iz društva.

Ako vaš mališan želi da trenira i imitira čuvenog Ronalda ili Mesija, podržite ga.

Pričajući jednom prilikom o fudbalu i mladima, Dragoslav Šekularac, legenda srpskog fudbala, rekao je: „Decu odmalena treba učiti da je svaki uspeh rezultat napornog treniranja i predanog rada na sebi. To će najbolje shvatiti kroz interesantne životne priče iz detinjstva velikih zvezda.“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.