Kuhinja Naša Ana pravi najbolju svinjetinu na svetu

Kombinacija slanog filea i slatkastih suvih šljiva oduševila je međunarodni gastro-žiri u Bukureštu

Blic Zena - - U Ovom -

Ana Šalipur definitivno obara tezu da su muškarci najbolji kuvari na svetu. Ova mlada Beograđanka, studentkinja druge godine studijskog programa Ekonomija hrane na Univerzitetu „Singidunum“, napravila je zvanično najbolje jelo od svinjetine i osvojila pehar na Istočnoevropskom kulinarskom kupu u Bukureštu.

Anin svinjski file punjen suvim šljivama i sirom u sosu od pečuraka oborio je s nogu međunarodni žiri, a pošto smo imali to zadovoljstvo da probamo ovaj specijalitet, jasno nam je zašto je to tako. Slani file se savršeno slaže sa slatkastim šljivama i kremastim sosom od pečuraka.

– Kuvanje je za mene uživanje i radost, a uz savete profesora Momčila Colića svoju strast sam pretočila u hranu i ukuse. Na ovom takmičenju samo našu ekipu su činili studenti, dok su svi ostali učesnici bili profesionalni kuvari, zbog čega sam još ponosnija na naš uspeh.

Inače, Ani je ljubav prema kuvanju prenela sestra Zorana, koja je takođe kuvar. Ana je pobedničko jelo prvo pripremila svojoj porodici. – Oni su moji najstroži kritičari. Kada oni nisu imali zamerke, znala sam da sam na dobrom putu – priča.

Divan je osećaj kad vas nagrade za rad u kom uživate, kao ja u kuvanju, kaže Ana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.