Jedna od nas: Bojana Stefanović

Bojana Stefanović između posla, gastro-bloga i porodičnog života

Blic Zena - - U Ovom - Ana Vodinelić redakcija@bliczena.rs

Volim kad glumim ženu sasvim drugačiju od mene

Često mi nude uloge koje imaju veze sa mojim ličnim senzibilitetom, što je velika šteta. Glumcu je najveća radost kad može da istražuje najrazličitije karaktere, kao što to sada radim sa Dijanom u seriji „Pogrešan čovek“

Glumce koje pamtimo igraju, po po karakterima onome što reditelji odrede za njih jer ih takvima vide. Najčešće su to osobine koje ih i same krase. Bojanu Stefanović (38) dosad smo tako upoznali kao vedru i nasmejanu ženu, ali trenutno nas oduševljava i kao Dijana Crnković u hit seriji „Pogrešan čovek“na TV „Prva“. – Dijana je slomljena žena, u pogrešnom životu. Domaćica, koja ne zna da kuva i koja ne vidi svoj smisao. Veruje da nema snage da se izbori sa svime što je muči, pa tone u očaj i počinje da pije – kaže Bojana.

Serija je već veliki hit, a kako je planirano da ima 180 epizoda, snimanje će trajati ukupno osam meseci, i to na 18 lokacija. Snima se udarnički, 12 sati dnevno.

– Vrlo mi je zahtevno, i fizički i psihički, zbog uloge koja je slojevita. Ali to me je i privuklo, što je skroz različita od mene iako se svi čude što su meni dali da glumim alkoholičarku koja ne zna da kuva.

To je uvek, ističe, najveći izazov i uživanje za glumca. Voli da tumači od sebe drugačije likove.

– Dešava se da me u ponudi rola često ukalupe u nešto što ima veze sa fizičkim izgledom ili privatnim senzibilitetom, a to je velika šteta. Najveća radost naše profesije je kad istražujete različite likove i karaktere. zličite šenja, janin U seriji lik zapleti, ljudske se se nalazi raspleti. prepliću borbe, u svojoj isku- Bo- rateskobnoj njen zadatak borbenoj je da ga areni, najbo- a lje moguće odbrani. – Trenutno se borim i sa tim da uskladim tempo rada na seriji, predstave, sinhronizacije reklama, pisanje bloga o hrani, koji je sada na maloj pauzi. I, naravno, privatan život i porodicu, koja mi je uvek na prvom mestu.

S istom strašću kuva i gaji cveće

Bojana je odrasla u rodnom Beogradu i u detinjstvu joj se budući izbor profesije menjao iz dana u dan.

– Uvek je bilo nešto iz sfere umetnosti ili književnosti, jezici... Nikad nisam maštala da budem glumica, već sam o glumi razmišljala kao o hobiju.

Nije imala idole, ni kao dete, a ni sada. Ali očarana je glumicama Kejt Blančet, Robin Rajt, Džulijanom Mur... Srećna je što u porodici deli ljubav prema glumi sa sestrom Ivom Manojlović.

– Mlađa je od mene 11 godina. Igra u Pozorištu na Terazijama, Narodnom, Bošku Buhi, Ateljeu 212. Sada je na porodiljskom, jer je u septembru postala mama jedne male lepotice.

Bojana je pronašla još jednu strast – kuvanje. Volela bi da ima restoran. I uživa

u uređivanju svog balkona.

– Kuvam i imam gastro-blog „Fatmama“. Ali to je preraslo u sporednu profesiju, više nego hobi. Posebno volim prirodu i sadim cveće. Dve godine zaredom sam osvajala nagrade za najlepši cvetni balkon Vračara, ali u 2018. nisam imala toliko vremena, pa sam malo smanjila broj sadnica. Negovanje i zalivanje oduzima mnogo vremena.

Bez smeha nema ni ljubavi, ni života

Vreme najradije provodi sa mužem Istokom, filmskim rediteljem, sinom Matijom i ćerkom Višnjom. S Istokom se družila pre nego su se prepoznali i u ljubavi.

– Izrazito je duhovit, i svi u porodici najviše volimo da se zafrkavamo i smejemo. Bez toga ne bih mogla da zamislim ni ljubav, ni život. Preko deset godina smo u braku. Ne posmatram brak kao neku specifičnu pojavu u životu. Dvoje ljudi koji se vole dele život kako misle da je najbolje za njih.

Promenu u život, tvrdi, unela su im deca. A ljubav je ljubav, papir tu ne pravi nikakvu razliku.

– Deca su nam vedra, šašava, maštovita i ne zatvaraju usta... Po svemu tome me podsećaju na mene u njiho- vom uzrastu.

Istok najčešće snima reklame. Vešto usklađuju obaveze oko porodice.

– Tu je i njegova mama da čuva Matiju i Višnju, najviše uživaju kod bake Stele. A kad prigusti, imamo i pomoć naše divne Maje. I tetka Iva je uvek rada da se druži sa njima. Matija i Višnja je obožavaju, jer najslađe luduju sa tetkom, ali sada ima bebu, pa će malo pričekati da se ponovo druže.

Ovih dana Bojana koristi svaku priliku za odmor i da ukrade san.

– Odmorom, druženjem, kod kuće uz porodicu i naše

male rituale, i najviše boravkom u prirodi, najlakše punim baterije i istisnem stres.

Želja joj je da su joj svi najmiliji živi i zdravi i da uspeju da nađu malu oazu van grada.

– Tu bih jednog dana, kao baka, rado gajila cveće, voće i povrće. Kuvala bih zimnicu i dočekivala unuke. Do tada idemo dalje, punim srcem, uz osmeh i mnogo ljubavi. Život teče svojim tokom, a nama ostaje da budemo zahvalni na svemu što nam donosi.

Maštam o maloj oazi van grada gde ću dočekivati unuke

Snima serije, glumi u pozorištu, piše blog o hrani, sinhronizuje reklame... ali porodica je uvek na prvom mestu

U „Brakolomijama“, sa kolegom Nenadom Stojmenovićem

Sa sestrom Ivom Manojlović deli ljubav prema glumi

Mala Bojana u narodnoj nošnji

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.