Blic Zena

Nova soba u tri poteza

Mihajlo je najveća radost u kući Jeremića, a kako je neodoljivo šarmantan, i nama se odmah uvukao pod kožu

- Branka Gajić branka.gajic@bliczena.rs

Petogodišn­ji Mihajlo nije mogao da dočeka da vidi šta je to dobio, pa nas je dočekao sav ustreptao i širom otvorenih okica. Pažljivo je gledao kako se u njegovu sobicu useljavaju pisaći sto, polica za knjige i igračke i komoda s fiokama.

– Tu će da stoje moje male stvari – veseo je dok otvara fioke, a onda počinje da slaže slikovnice na sto.

Da pokaže koliko voli svoje knjige, svaku poljubi i priča kako mu ih mama čita.

– Stalno je izvirivao na ulicu da vidi da li stižete – kažu baka Svetlana i deda Miroljub, gledajući unuka s puno ljubavi.

Mihajlo ne ide u vrtić, pa jedva čeka da dogodine postane predškolac. Ukućani se smeju jer jednog dana samo o školi priča, a već drugog kaže da neće ni da ide tamo. Dok čekamo da mama Jelena dođe s posla, Mihajla ne drži mesto. Uzbuđen je da i njoj pokaže kako mu je sve lepo.

Uz izvinjenje što nije stigla na vreme, eto i Jelene (37), pa svi Jeremići sa zadovoljst­vom gledaju kako je Mihajlova soba lepa i iskreno se raduju što su se ponovili.

– Kako da ne znači kad smo deda i ja pred penziju ostali bez posla i praktično nas sve Jelena izdržava – kaže baka Svetlana dok na sto iznosi zeljanik, čuvenu vlasinsku pitu.

Jelena kao diplomiran­i ekonomista radi u fabrici građevinsk­og materijala. Kaže da je silom prilika, ali po sopstvenom izboru, samohrana majka.

– Uživam u materinstv­u, a roditelji su mi velika pomoć i podrška. Nije mala stvar kada na poslu ne moram da mislim da li neko dobro brine o Mihajlu. Ponekad mu nedostaje društvo, ali tu su Kosta i Lola, deca moje sestre Marije, i mnogo se vole – priča Jelena dok gleda sobu, ne krijući radost zbog lepog i vrednog poklona.

„Blic ženu“redovno čitaju svi u kući, pa Jeleni nije bilo teško da se slika pored svog ormana „Forma Ideale“i pošalje kupon.

– Nisam se nadala poklonu, zaista, ali sam ga silno želela, pa ispada da je želja bila dovoljno jaka – raspoložen­a je mama.

Kaže da ima velike planove, ali da zasad ne bi ništa menjala.

– Lep je ovaj mirni život. Mihajlo je radost naše kuće, za njega živimo i nema tog umora ili brige koje on ne može da odagna. Da ga samo vidite kako ozbiljno rešava ukrštenicu u „Blic ženi“. Sedne i, onako ozbiljan, kao upisuje slova u kvadratiće, pa kad završi, uzdahne i kaže kako nije bilo teško – ozarena je ponosna mama.

I nama je puno srce dok nas Jeremići ispraćaju, a Mihajlo obećava da će u školi voleti baš sve i da će javiti „kada bude najbolji đak“.

Mihajlo obećava da će u školi voleti baš sve i da će javiti „kada bude najbolji đak“

 ??  ?? Nisam se nadala poklonu, ali sam ga silno želela, pa ispada da je želja bila dovoljno jaka, kaže mama Jelena
Nisam se nadala poklonu, ali sam ga silno želela, pa ispada da je želja bila dovoljno jaka, kaže mama Jelena

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia