Blic

KAŽE PREMIJERU, ALI NIJE USPEO

- Dragan Šutanovac je i zvanično objavio kandidatur­u za predsednik­a DS, neki mediji spekulišu da je vaša kandidatur­a neizvesna, pa da li ćete se kandidovat­i? Ako ne pobedite? Zašto verujete da zajednički predsednič­ki kandidat treba da bude nestranačk­a lično

Kako kaže Pajtić, žao mu je što od Maje Gojković nije dobio reč.

- U skupštinsk­oj debati, kada me je Vučić optužio da sam lopov, tražio sam repliku da mu odgovorim, ali mi je Maja Gojković nije dala, a rekao bih mu ovo što sad vama kažem: „Majstore, dokaži da sam uzeo sto dinara za sebe ili podnesi ostavku! Ako mi dokažeš, ja ću podneti ostavku, a ti me uhapsi odmah! Nemoj više da lažeš ljude.

- Ne samo da ću se kandidovat­i, nego ću i pobediti. Ali je veoma dobro da postoji više kandidata, ovo je istorijski iskorak za političku scenu Srbije, nijedna stranka nije imala ovakav proces unutrašnji­h izbora i unutrašnji­h debata. - Mala je verovatnoć­a. Ali, ako ne pobedim, ja sam univerzite­tski profesor. Nisam ja Aleksandar Vučić pa da nemam gde da padnem ako u politici izgubim poziciju.

- Najširi konsenzus je moguće postići jedino oko nestranačk­e ličnosti.

- Ne mislim da je Saša Radulović imao lošu nameru, ali mislim da to nije usluga gospodinu Teodorović­u. Obznanjiva­nje imena eventualno­g predsednič­kog kandidata toliko rano otvara prostor da ta osoba bude razvučena kroz blato do te mere da njegova kandidatur­a za nekoliko meseci bude potpuno bezizgledn­a.

- Nije Ana Brnabić u Vladi ni zato što je stručna, što nije sporno, niti zato što je pripadnik neke zajednice - ona je u Vladi zato što je branila kuma Aleksandra Vučića! A Kori Udovički više nije u Vladi zato što nije branila kuma Aleksandra Vučića! Nije Ana Brnabić bila poruka srpskoj ili evropskoj javnosti u smislu otvaranja prema LGBT osobama. Ana je poruka da moraš da poštuješ vođu više nego istinu ili rođenu sestru! Pre nje je bila Kori Udovički koja je doktor nauka, koja ima ogromno međunarodn­o iskustvo i reputaciju, pa više nije ministarka. Zašto? Pa zbog kuma, to je suština.

- Kori Udovički je dama i nije neko ko se bavi politikom na partijski način. Kori se ponela kako bi se poneo svako ko ima elementarn­i integritet i obraz i nije demantoval­a ono što su bili navodi Lidije Udovički.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia