Blic

DŽEK NIKOLSON PUNI SRPSKI BUDŽET

Holivudski superstar Džek Nikolson konačno će moći da kupi stan na Menhetnu za koji je bio zaintereso­van, a od toga bi u srpski budžet mogli da se sliju milioni dolara.

-

BEOGRAD

Naime, dogovor o prodaji diplomatsk­o-konzularne imovine bivše SFRJ u Tokiju, Bonu, Bernu i Njujorku na korak je od toga da bude definitiva­n nakon što je prošlog petka održan sastanak u Kranju, a sporne nekretnine će se uskoro naći na međunarodn­om tenderu.

Bivše jugosloven­ske republike postigle su dogovor o podeli nekretnina čija je preliminar­na vrednost procenjena na 43 miliona dolara. Od toga, Srbiji će, prema utvrđenom sporazumu, pripasti 35 odsto, Hrvatskoj - 23,5, Sloveniji - 16, BiH - 15,5, a Makedoniji - sedam odsto.

Za jednu od nekretnina, stan u Njujorku, još 2011. bio je zaintereso­van holivudski superstar Džek Nikolson. Stan se nalazi na Menhetnu i ima 400 kvadrata, a procenjen je na 20 miliona dolara. Ta nekretnina je napuštena već 19 godina i propada.

Iz Ministarst­va spoljnih poslova Srbije tvrde da je stan mesečno koštao 14.000 dolara, što ukupno iznosi 2,7 miliona dolara. Od 123 nekretnine, u procesu sukcesije do sada su podeljena 72 objekta, a ostao je još 51, piše hrvatski „Jutarnji list“.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia