Blic

Pametno i tvrdo na atlete Bešiktaša

BRANISLAV RATKOVICA O GOSTOVANJU PARTIZANA U ISTANBULU Puleni Aleksandra Džikića na startu sezone znaju samo za pobede, ali večeras (18) ih u Istanbulu očekuje najteži ispit do sada. Ni turski crno-beli još ne znaju za poraz!

- VLADAN TEGELTIJA ZBOG ZDRAVSTVEN­IH PROBLEMA NOVICA VELIČKOVIĆ NIJE NI OTPUTOVAO U ISTANBUL

Duel ekipa koje dele prvo mesto u svojim ligama, još bez poraza, proglašen je utkmicom nedelje FIBA takmičenja. Uz dva kluba crno-belih boja koja su igrala Evroligu, tu su i AEK, Dinamo Sasari, Zelena Gora iz Poljske i Ostende, a ova dva sastava imaju polovičan evroligašk­i skor od pre četiri godine, dok je u pripremnom meću, onom prvom Partizana u Beogradu, srpski tim bio upešniji (83:77).

Utakmica na Bosforu biće potpuno drugačija, čega je u razgovoru za “Blic” svestan i jedan od junaka pobede iz Ludvigzbur­ga Bane Ratkovica.

- Sada je to totalno drugačija ekipa od one koju smo dobili u Hali sportova početkom septembra. Neće biti tako ni blizu jer su jaka, čvrsta ekipa sa dobrim puta je kroz istoriju Bešiktaš bio šampion Turske igrača je ovog leta otišlo, a 11 došlo u turski tim gledalaca je kapacitet Akatlar hale Bešiktaša je međusobni skor Partizana i Bešiktaša (2012) individual­cima koje moramo da zaustavimo ako mislimo da pobedimo. Jaki su na svim pozicijama, nemaju slabu tačku, od pleja do centra. Atletska su ekipa, imaju dobre šutere. Moraćemo da odigramo i pametno i tvrdo ako mislimo nečemu da se nadamo.

Bešiktaš slovi za domaćina koji ima vruć teren i vatrene navijače.

- Igrao sam tamo dve godine i znam šta nas čeka. Imaju jako dobre navijače. Moramo biti dovoljno fokusirani da isključimo tribine i dešavanja na njima iz glave - kaže iskusni plej.

Gostovanje u Istanbulu Partizanu je treće uzastopno, posle Ludvigzbur­ga i Železnika. Žestok je to ritam, ali i pravi test za pulene Aleksandra Džikića.

- Sigurno da je naporno, nimalo lagano, sa dosta putovanja, utakmica, a za nas je svaka teška. Ali idemo iz meča u meč, u svakom na pobedu i da damo maksimum. Čekaju nas sve teži i teži rivali, videćemo šta će biti. Bitno je da se i moji saigrači i ja osećamo dobro, da su povrede prošlost i da je sve to iza nas... - poručio je Ratkovica. Posle duela sa Bešiktašom, Partizan čeka evropska premijera pred svojim navijačima. Već 1. novembra u Beograd stiže poljska Zelena Gora.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia