Blic

Pada optužnica protiv Lazarevića

Razgovori Ivice Dačića dok je bio ministar policije i Rodoljuba Radulovića Miše Banane ostaće tajna jer ih Apelacioni sud nije prihvatio kao dokaze.

- V. Z. Cvijić „

Osim toga što će ostati tajna i razgovori optuženog tadašnjeg šefa Dačićevog kabineta Branka Lazarevića sa pripadnici­ma klana Šarića, optužnica za odavanje policijske istrage ovom klanu će ostati bez glavnog dokaza.

Veće Apelaciono­g suda u Beogradu pravosnažn­o je odlučilo da dokazi Tužilaštva za organizova­ni kriminal pribavljen­i prisluškiv­anjem ne mogu da se koriste kao dokaz u postupku za odavanje tajni klanu Darka Šarića.

Bez ovih dokaza bukvalno može da se kaže da optužnica protiv Lazarevića pada u vodu.

Za odavanje tajni, osim Lazarevića i Radulovića kome se sudi da je sa Šarićem krijumčari­o kokain, optuženi su i Radovan Štrbac, kome se sudi i za pranje novca Šarićevog klana, i Boris Gara, pripadnik MUP nadležan za specijalne istražne metode.

- Po nalaženju Apelaciono­g suda, prvostepen­i sud je pravilno utvrdio da se dokazi pribavljen­i primenom naredbi za nadzor i snimanja telefonski­h razgovora, drugih razgovora i komunikaci­ja, koje su određene prema Raduloviću i Štrpcu, ne mogu koristiti u ovom krivičnom postupku kao dokaz - saopštila je portparol Apelaciono­g suda Mirjana Piljić.

U odluci suda se navodi da je Specijalni sud “pravilno zaključio da nakon proteka roka određenog zakonom, a pošto se tužilaštvo upoznalo sa celokupnim materijalo­m dobijenim primenom navedenih mera, nije moguće da tužilaštvo ponovo traži isti materijal radi pokretanja novog krivičnog postupka”.

Zanimljivo je da su ranije prisluškiv­ani razgovori Radulovića prihvaćeni kao dokazi u postupku za krijumčare­nje kokaina, a Štrpčevi u postupku za pranje novca.

 ??  ?? bivši šef daČiĆevog kabineta: lazareviĆ
bivši šef daČiĆevog kabineta: lazareviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia