Blic

Otac se bori za život, majka ne zna šta se desilo

- B. Janačković, B. Bogosav

Agonija porodice Makša, koja je u saobraćajn­oj nesreći u Bugarskoj ostala bez srednjeg sina Miloša (14), nikako da se završi sada je stanje oca Ištvana koji je donedavno bio u komi naglo pogoršano.

Ištvan Makša (40) iz Vrbasa, koji je teško povređen 25. juna u saobraćajn­oj nesreći u Bugarskoj, ponovo je priključen na aparate za disanje jer mu se zdravstven­o stanje pogoršalo.

- U ponedeljak po podne stanje se iskompliko­valo krvarenjem u grudnoj duplji pa je reanimiran i ponovo operisan. Trenutno je na aparatima i u teškom stanju. Nalazi se na odeljenju intenzivne nege Klinike za opštu hirurgiju - kaže za „Blic“dr Radmilo Janković, direktor Centra za anesteziju Kliničkog centra u Nišu.

Stanje njegove supruge Dravke (39) je bolje. Kako za „Blic“priča srpski konzul u Bugarskoj Aleksandar Stamatović, ona je trenutno van životne opasnosti i stalno pita za svoju porodicu.

- Probudili su je i u svesnom je stanju. Skinuta je sa aparata za veštačko disanje. Sve ide nabolje i nadamo se da će se potpuno oporaviti - naglašava on.

Kako kaže, još nije momenat da joj se kaže kakva je strašna sudbina pogodila njenu porodicu - da joj je sin nastradao, a da joj se muž bori za život.

- U to će se kasnije uključiti psiholozi. Još ne znamo kada će moći lečenje da nastavi u Srbiji - navodi Stamatović.

 ??  ?? ištvan i dravka makša povreĐeni u teškoj nesreĆi
ištvan i dravka makša povreĐeni u teškoj nesreĆi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia