NISAM HTELA DA USVOJIM DETE, ŽELELA SAM SVOJE

Glumica Ivana Mihić, koja je na pragu šeste decenije, žali što se više posvetila karijeri nego stvaranju porodice.

Blic - - Zabava - ljubomir tozev

Iza Ivane Mihić (47) su brojne uloge po kojima je publika pamti, ali sada kada je na pragu šeste decenije, žali samo za jednom stvari - što se nije ostvarila u ulozi majke. Ona uživa u vezi sa svojim izabranikom kog ne želi da otkriva javnosti, a na pitanje da li su razmišljali da usvoje dete, Ivana kaže:

- Ne, nisam razmišljala, želela sam da rodim svoje dete. Svakako, izuzetno poštujem ljude koji se odluče na takav odgovoran i human potez rekla je Ivana.

Na pitanje kako joj je u vezi sa partnerom, ona je samo kratko odgovorila, ne želeći da otkriva identitet svog izabranika. - Srećna sam. Serija “Gore-dole”, gde publika ima priliku da gleda Ivanu, reprizira se na RTS. Takođe, ona glumi i u nastavku serije “Vojna akademija”. Kako kaže, više joj prija da igra fatalne žene jer kada je igrala ženu koja je maltretirana, publika ju je gledala drugim očima.

- Ispričaću vam jednu anegdotu. Nakon svetske premijere filma “Mehanizam” na Internacionalnom filmskom festivalu u Montrealu, u kome igram lik učiteljice koja prolazi kroz haos maltretiranja, silovanja i terora, ljudi iz publike su mi masovno prilazili vidno uzbuđeni i tešili me, nudeći pomoć, dok su mog partnera “nasilnika” gledali ispod oka. Eto primera do koje mere kod gledalaca može ići poistovećivanje glumca sa ulogom, a opet, nama glumcima je važno da publika veruje u ono šta radimo - kaže glumica.

Na pitanje da li ima još nekih neostvarenih želja osim one da nije postala majka, Ivana kaže:

- Postoji bezbroj želja! Čovek je živ dok želi nešto! Evo, na primer, volela bih da se sjajna serija “Gore-dole”, koja se trenutno reprizira u za nju neprimerenom terminu u devet sati ujutru, kad veće gledalište nije u mogućnosti da je vidi, emituje u večernjem terminu. Iako serija nije nova, teme koje tretira su vrlo aktuelne. Dobijam bezbroj poruka gledalaca koji postavljaju isto pitanje: Zašto se ne reprizira uveče? Da ne pominjem kakva veličanstvena grupa glumaca igra, a mnogih, nažalost, više nema među živima. Možda bi urednici na RTS-u mogli da razmotre ideju da se repriziranje ovako moćnih poduhvata i u umetničkom i u produkcionom smislu prebaci na Drugi program RTS-a, i to u večernji termin. Na taj način bi se omogućilo širem auditorijumu da ih gleda - poručuje glumica.

ivana mihiĆ o partneru ne želi da govori, ali kaže da je sreĆna u ljubavi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.