Bez Novaka smo autsajderi

Bez Đokovića, Troickog i Tipsarevića, ali sa mladim snagama Lajovićem, Krajinovićem i Đereom, kao i iskusnim Zimonjićem, pokušaćemo da pobedimo Francusku (15-17. septembar).

Blic - - Sport - J. Medić

Na šljaci fudbalskog stadiona “Pjer Moroa” Lajović i drugovi probaće da nadigraju Francusku, koju će predvoditi Žo-Vilfrid Conga, i tako se plasiraju u novo finale Dejvis kupa. Prvo posle 2013. godine kada su izgubili od Češke. Naravno, u podsvesti naš tim će imati uspeh iz finala 2010. kada je Viktor Troicki doneo odlučujući poen Srbiji i neizmernu radost za osvajanje Salatare. Za vikend, neki novi klinci biće beskrajno motivisani da opet pobede.

Prvi reket našeg tima, Dušan Lajović, zna kakva paklena atmosfera čeka našu reprezentaciju u Lilu.

- Pobediti Francusku deluje kao nemoguća misija. Oni imaju zaista jak tim. Bez Novaka, ja bih rekao da smo mi autsajderi u ovom meču, ali u sportu je sve moguće. Posebno u Dejvis kupu - rekao je 85. reket sveta iz Srbije.

Lajović, koji je vatreno krštenje imao u finalu 2013. protiv Čeha, zna da će se on i drugovi boriti do poslednjeg atoma snage.

- Radujem se što će tim provesti vreme zajedno. Mi ćemo pokušati sve da pobedimo favorizovanu ekipu Francuske - istakao je naš teniser.

Podsetimo, pored već pomenutog Žo-Vilfrida Conge, Janik Noa, selektor Francuske, u tim je pozvao i Liku Puja, Nikolu Maua i Pjera-Iga Erbera. Rezerva je Adrian Manarino, dok je naš selektor Zimonjić odlučio da kao rezervu u Lil povede Miljana Zekića.

prva tabla srbije: dušan lajoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.