Do sutra odluka o pritvoru

Blic - - Tema Dana - M. Jovićević

Do kraja novembra očekuje se da će svi svedoci biti saslušani

Da li će Zoran Marjanović ostati u pritvoru ili izaći na slobodu, biće odlučeno do petka jer sudsko veće ima 48 sati da odluči o žalbama tužioca i advokata.

Višem sudu u Beogradu juče po podne izneti su svi spisi „slučaja Marjanović“, uključujući i žalbe višeg tužioca i tri Zoranova advokata na odluku o određivanju pritvora donesenu 16. septembra.

Nakon što su sve žalbe stigle na adresu suda u Katanićevoj ulici, veće ima 48 sati da odluči o njima, pa rešenje o ukidanju ili definitivnom određivanju pritvora treba očekivati najkasnije u petak po podne.

Kako je „Blic“ranije najavljivao, trojica Marjanovićevih advokata uložila su žalbe na određivanje pritvora, smatrajući da Zoran ne treba da ostane u beogradskom Centralnom zatvoru, te da bi trebalo da do okončanja postupka protiv njega bude na slobodi. S druge strane, Više tužilaštvo takođe se žalilo na odluku suda zbog toga što je pritvor 16. septembra određen da Marjanović ne bi uticao na svedoke, dok je određivanje po osnovu uznemirenja javnosti odbijeno. Prema obrazloženju rešenja vanpretresnog veća Višeg suda, tužilaštvo nije iznelo dovoljno dokaza da će javnost biti uznemirena puštanjem Marjanovića - prvoosumnjičenog za ubistvo supruge Jelene - na slobodu, a u rešenju se takođe navodi da se pritvor određuje jer postoje „najminimalnije“sumnje u Zoranovu krivicu. U Višem tužilaštvu su, međutim, od početka nezvanično najavljivali da će se žaliti na takvu odluku.

Iako naizgled proceduralna, ovakva žalba tužilaštva bitna je zbog toga što bi, ako ne bude usvojena, Marjanović mogao da bude pušten na slobodu nakon saslušanja osam predviđenih svedoka.

S obzirom na to da se radi o ljudima koji mahom žive i rade u Beogradu, na poznatim adresama, lako je moguće da njihova saslušanja budu gotova do početka novembra.

marjanoviĆ bi mogao da bude pušten posle saslušanja svedoka

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.