Gojkovićeva udaljila Radulovića pa vikala na službenicu

Blic - - Politika - Ag.

Na jučerašnjoj burnoj sednici Skupštine Srbije udaljen je na 20 dana šef poslaničke grupe Dosta je bilo Saša Radulović. Ovu meru izrekla mu je predsednica Maja Gojković, nakon što mu je oduzela reč zbog nepoštovanja Skupštine. Gojkovićeva je Raduloviću prvo oduzela reč, a pošto je on ostao da stoji ćuteći i stavljajući prst preko usta, ona mu je izrekla i meru udaljenja i rekla da pazi kako se ponaša.

„Imamo dole i zdravstvenu službu”, rekla je predsednica parlamenta.

Posle toga ona je objavila da je potrošeno vreme za raspravu po amandmanima, na šta je opozicija negodovala, jer je, kako piše u evidenciji e-parlamenta, za raspravu je ostalo još 255 od ukupno 600 minuta. Poslanica Nove stranke Marinika Tepić donela je novinarima u skupštinski hol odštampan papir iz evidencije u kome je pisalo da za raspravu ima još nešto više od četiri sata.

U parlamentu je potom nastao pravi haos jer je, po svemu sudeći, skupštinska služba kasnila sa obradom podataka o povučenim amandmanima. Zbog toga je predsednica parlamenta oštro kritikovala službe. Kako se moglo videti na skupštinskom prenosu, Gojkovićeva je bila veoma neprijatna prema službenici, kojoj je u nekoliko navrata uz uključen mikrofon rekla: „Odlazi, odmah, videćeš ako me još jednom dovedeš u zabludu, odlazi odmah i donesi mi podatke...”

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.