Odbrana pala s Marsa

Blic - - SPORT - milan zariĆ

Mnogo je pitanja, a iz Humske bez odgovora. Posle ukrajinskog šamara, prst sumnje se upire u bušnu poslednju liniju i trenera Đukića, a za sada niko ne preuzima odgovornost.

Poraz (2:3) fudbalera Partizana od Dinama iz Kijeva otvorio je stare probleme! Vodio je “parni valjak” sa 2:0, ali je do kraja sve prosuo i dobio žestok udarac u praznoj Humskoj. Jasno je da u taboru crno-belih nešto debelo ne funkcioniše. Neuspeh od Voždovca (1:3) i remi na mišiće sa Napretkom (1:1) upalio je crvenu lampicu, no poraz od Ukrajinaca u drugom kolu Lige Evrope neće brzo biti zaboravljen.

Krivaca je mnogo, najveći je svakako Miroslav Đukić, ali ni fudbaleri nisu i ne mogu biti amnestirani od odgovornosti. Pogotovo poslednja linija, koja je pokazala da ne može biti oslonac šampiona Srbije, bar ne u evropskim mečevima. Golman Vladimir Stojković je opet pokazao klasu, ali ne može na svakoj utakmici da spasava Partizan kao što je to bilo protiv Jang bojsa, Videotona, Crvene zvezde...

NESHVATLJIV PORAZ

Neverovatno je da u redovima Partizana sve bude kao sat do 54. minuta, a onda to padne u vodu. Jasno je da tu nešto ne štima. Crno-beli su imali odličnu prednost (2:0) i umesto da dotuku grogiranog rivala, oni su ga vratili u život. To im se tako snažno obilo o glavu da obrazi i dva dana posle meča bride.

OČAJNI MILETIĆI, VULIĆEVIĆ, OSTOJIĆ...

Znali su u Humskoj da posle odlaska Nikole Milenkovića u Fjorentinu moraju da dovedu adekvatnu zamenu. Ne, Nemanja R. Miletić to svakako nije, kao ni ražalovani Lazar Ćirković, koji se posle Olimpijakosa ekspresno premestio na tribine. Doveden je Milan Mitrović, ali on sedi na klupi. Partije Bojana Ostojića takođe su katastrofalne. O kvalitetima bekova se, takođe, i te kako može raspravljati. Partije Miroslava Vulićevića su ispotprosečne, kao i Nemanje G. Miletića na levoj stani. Doduše, dovedena mu je zamena, Nemanja Antonov, ali on igra samo u Superligi. Zašto? Pitanje na koje ni trener Miroslav Đukić verovatno ne može da odgovori...

ĐUKIĆ BEZ REAKCIJE

Miroslav Đukić je razočarao mnoge navijače Partizana. Njihov klub nije na nivou partija od prošle sezone. Igra je bleda, rezultati slabi, utakmica sa Dinamom je otvorila mnoge slabosti ne samo igračkog kadra već i samog trenerskog znanja našeg bivšeg reprezentativca. Dalje, Brazilac Everton Luiz je prošle sezone bio jedan od najpouzdanijih, ali je ove daleko od takve uloge. Uljuljkao se, a Đukić nije pokazao da je sposoban da ga razmrda. Tavamba je jedini koji nešto pokušava, međutim, ne može sam. Suma još ne pruža partije koje u Humskoj od njega očekuju.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.