Sneg, bura i oluje paralisali Hrvatsku

Blic - - Svet - M. B. „

Pojedini delovi Hrvatske juče su osvanuli pod snegom, koji je izazvao pravi kolaps. U Gorskom kotaru padao je sneg koji je vetar potom raznosio i na šire područje Pasjaka, dok se zabeleli i na Sljemenu iznad Zagreba.

Iz Hrvatskog auto-kluba saopšteno je da mokri i klizavi kolovozi otežavaju saobraćaj na putevima u unutrašnjosti zemlje, dok olujna bura stvara probleme u priobalju.

Usled ogromnog nevremena i bure koja je duvala čak 145 kilometara na sat, saobraćaj je u pojedinim delovima zemlje bio potpuno paralisan za kamione i sva velika vozila, saopšteno je iz Uprave riječke policije.

Evropska mreža meteoroloških servisa objavila za juče i crveni meteoalarm za celu teritoriju Crne Gore. Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je saopšteno da su moguće obilne padavine. Alarm je na snazi zbog jake kiše koja se očekuje danas i sutra, najmanje 50 mm za 12 sati, udara vetra većih od 50 km/sat, kao i jake grmljavine.

Mokri i klizavi kolovozi otežavaju saobraćaj na putevima u crnogorskim obalnim područjima. Crveni alarm znači upozorenje na vrlo opasne vremenske pojave.

Prognozirane opasne vremenske pojave javljaju se izuzetno retko, a takvog su intenziteta da mogu uzrokovati veliku materijalnu štetu i biti vrlo opasne po ljude i životinje, upozorava RHMZ Crne Gore.

u puli je bura odvezala brodiĆ i oduvala ga do susednog mola

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.