„Šaljite policiju, treba li da nas sve pobiju“

SUĐENJE SAŠKU BOGESKOM ZA UBISTVO NAORUŽANOG PROVALNIKA

Blic - - Hronika -

Snimak poziva policiji Ire Bogeski, supruge Saška Bogeskog, kojim ona traži da ih neko zaštiti od provalnika, preslušan je juče suđenju njenom mužu.

„Pa dobro, je l’ šaljete nekog? Je l’ treba da nas pobiju sve? Pošaljite nekoga odmah. Zmajevačka 26, Žarkovo”, tako je na snimku govorila Ira Bogeski, supruga Saška Bogeskog, optuženog da je 21. maja 2013. u prekoračenju nužne odbrane usmrtio provalnika Vladimira Manića, naoružanog šrafcigerom, u svom stanu u Beogradu.

Na suđenja su puštena dva audio-snimka na kojima se čuje kako Ira poziva policiju da prijavi provalnika. Prethodno je Saško naveo da ostaje pri ranije izjavama.

- Žena je stavila dete da spava i otišla u spavaću sobu, a ja ubrzo za njom. Ona je izašla iz sobe i brzo se vratila, šapćući da nam je u stanu provalnik. Prestrašio sam se i izašao iz sobe - izneo je odbranu Saško Bogeski, koji je na ranijim ročištima izjavio da je nož potegao u samoodbrani.

Završne reči su planirane za 26. decembar, a Zoran Agatonović, advokat Bogeskog, očekuje da će tada biti i presuda. On je napomenuo da agonija u kojoj živi porodica Bogeski traje četiri i po godine.

- Neke rane su zalečene, neke još traju. Čoveku treba da se oporavi od pritvora, dve godine je imao meru zabrane boravišta. Porodica je doživela brojne neprijatnosti i očekujemo oslobađajuću presudu - kaže Agatonović.

sude mu za prekoraČenje nužne odbrane: saško bogeski sa suprugom irom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.