Večeras poslednji voz sa Glavne železničke

Svi regionalni, brzi i međunarodni vozovi koji polaze sa stanice Beograd, od sutra će biti preseljeni na stanicu Beograd centar. Novina je i da će većina vozova za Vršac takođe polaziti iz Prokopa.

Blic - - DRUŠTVO -

Tako će nova stanica definitivno postati glavno polazište i dolazište međugradskih i međunarodnih vozova. Izuzetak će biti polasci međunarodnog voza Beograd - Bar, koji ide sa stanice Topčider, ali i jednog voza za Vršac i dva za Zrenjanin koji polaze sa stanice Beograd Dunav. Jedan polazak za Sremsku Mitrovicu i dolazak iz ovog grada, i dalje će se ostvarivati iz Zemuna.

Ipak, jedan voz za Bar, i to iz Subotice, prolaziće i zaustavljaće se na stanici Beograd centar. Poslednji voz koji će poći iz stanice Beograd glavna biće večeras u 21.40 za Budimpeštu.

Do železničke stanice Beograd centar možete doći autobuskim linijama 34 i 36, ali i linijama 1 i 2 BG voza.

A onda, stanica (p)ostaje istorija. Tabla sa natpisom: “Ova zgrada podignuta je 1884. godine u vreme kada je Beograd brojao 35.480 stanovnika” podsećaće Beograđane da smo u 19. veku imali pravu lepoticu od železničke stanice, kakvom se mogu pohvaliti samo bogate evropske metropole. Danas, kada joj ističu poslednji radni dani, možemo da se prisetimo i vremena kada su njenih 11 koloseka opsluživali vozove iz Beograda za celu bivšu Jugoslaviju. M. Beljan

svi vozovi od sutra na prokopu, glavna odlazi u istoriju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.