Dva sata stajali u koloni na granici, gužve počele svuda

Blic - - DRUŠTVO -

Na graničnom prelazu s Makedonijom saobraćaj je juče bio u blokadi više od dva sata, što je napravilo veliku gužvu.

Čitava kolona vozila protezala se na srpsko-makedonskoj granici, a prema rečima vozača koji su bili zarobljeni na ovom potezu, automobili i teretnjaci su stajali od 14 sati do 16 sati.

Prelaz nije bio moguć ni za putnički ni za teretni saobraćaj, a interesantno je da nije bilo zvaničnog objašnjenja sa makedonske strane zašto je granica bila zatvorena.

Inače, s obzirom na to da je počela sezona letnjih odmora, počele su i gužve na svim graničnim prelazima. Od juče po podne veća su zadržavanja, a najgore je bilo na granici s Bugarskom i na Horgošu ka Mađarskoj.

Kako kažu u AMSS, na izlasku iz Srbije u Bugarsku, na prelazu Gradina, čekalo se i više od sat vremena. Ništa bolje nije bilo ni na Horgošu, gde se za ulaz u Srbiju čekalo takođe oko sat, a kasnije i duže.

Na ostalim graničnim prelazima čekalo se oko pola sata, ali već danas i sutra se očekuju dosta veće gužve.

GRANICA S MAKEDONIJOM JUČE JE PRAKTIČNO BILA BLOKIRANA IZMEĐU DVA I ČETIRI POSLE PODNE. GUŽVE SU JUČE PRIMEĆENE I NA DRUGIM PRELAZIMA, A TEK DANAS I SUTRA SE OČEKUJE PRVI VELIKI TALAS TURISTA

Prognozira se da će se na prelazak preko granice čekati i više od jučerašnjih sat vremena jer em je vikend, em je u nedelju 1. jul, kada turisti masovno kreću na odmor.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.