Grci čiste letovališta, sunčano od 3. jula

Naši turisti koji borave u grčkim mestima pogođenim ciklonom “Nefeli” već su počeli da odlaze na plažu, samo par dana posle poplava i bujica, iako je more zamućeno, a na ulicama i dalje ima blata i ostataka posledica oluje.

Blic - - DRUŠTVO - Z. Čonkaš, a. latas, n. džodan

U brojnim grčkim letovalištima koja je proteklih dana razorio ciklon „Nefeli“, situacija se stabilizuje. Nadležni saniraju saobraćajnice i klizišta nastala usled bujica, a u svim mestima koja je pogodilo nevreme popravljeni su kvarovi na strujnim i vodovodnim mrežama. Mnogi ljudi iz Srbije koji su planirali letovanje pitaju se kakvo vreme će biti u narednim danima u grčkim letovalištima. Prema najavama grčkih meteorologa, nepogode koje su se iz Sitonije premestile u solunsku regiju i dalje na sever, jenjavaju, pa se očekuje normalizacija vremena bez većih padavina tokom vikenda, a od 3. jula pa sve do kraja avgusta prognozira se lepo vreme sa temperaturama koje neće prelaziti 34 stepena Celzijusa.

Život u Asprovalti, Stavrosu i Nea Vrasni, gde su bujice nosile automobile u more i gde je većina naselja ostala bez vode i struje, polako se vraća u normalu, a slična je situacija i u Nikitiju i Metamorfozisu na Sitoniji, ostrvu Evija i mestu Pefki, koji su bili najviše pogođeni udarima ciklona.

Tesalija, Volos, Larisa i Halkidiki imali su najviše štete na putevima, koji su mahom prohodni, ali se saobraćaj odvija otežano zbog brojnih putara koji se nalaze konstantno na terenu u želji da što pre saniraju posledice nevremena.

U pojedinim letovalištima koja su najviše nastradala i dalje se vide posledice poplava, a gradske plaže u tim mestima nisu za kupanje jer je more prljavo. Tako su u Nikitiju na ulicama još uvek bageri i kamioni koji rasklanjaju krš koji je ostao

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.