Počelo suđenje za smrt dečaka

Blic - - DRUŠTVO - M. Č. G.

Prvo ročište suđenja trojici lekara optuženim za smrt dečaka Radenka Nikodinovića (8) održano je u šabačkom Osnovnom sudu. Optuženi lekari su ostali pri odbrani datoj tokom tužilačke istrage, a odbrana je predložila da se saslušaju novi svedoci, čemu se usprotivio tužilac i punomoćnik oštećenih o čemu će sud naknadno doneti odluku.

Iznošenje odbrane trojice lekara kojima je stavljeno na teret da su izvršili teško delo protiv zdravlja ljudi zakazano je za 4. septembar, dok će 27, 28. septembra i 1. oktobra biti saslušano više od 30 svedoka i članovi greške lekara?

sudsko-medicinskog odbora.

Postupak protiv trojice lekara optuženih da su odgovorni za smrt dečaka prebačen je u Osnovni sud u Šapcu, posle izuzeća troje sudija Krivičnog odeljenja Osnovnog suda u Loznici, a po odluci Apelacionog suda u Novom Sadu.

Novina je da će optužni predlog zastupati šabačko tužilaštvo. Tužilaštvo iz Loznice zatražilo je da se ortoped Dobrivoje Bojanić i dva lekara iz Instituta osude na kazne od po pet godina.

Radenko Nikodinović preminuo je od sepse posle preloma ruke. Ortopedu Bojaniću, koji ga je prvi pregledao, Lekarska komora oduzela je licencu, ali taj dopis još nije stigao u lozničku bolnicu.

da li je mali radenko stradao zbog

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.