Vulin: Hvala Mozzartu, idemo na takmičenja

Blic - - DRUŠTVO - P.O.

ugovoru, više neće biti niti jednog prvenstva, u zemlji i u inostranstvu, koje će vojni sportisti preskočiti jer nisu imali dovoljno sredstava.

- Zahvaljujući sporazumima koje smo danas potpisali, moći ćemo da se takmičimo, a biće omogućeno i da najistaknutiji sportisti, kao što je Davor Štefanek, postanu deo naše vojne reprezentacije i reprezentuju Vojsku Srbije i našu zemlju na svetskim prvenstvima - rekao je ministar Vulin dodajući da se kvalitet vojnih prvenstava danas ne razlikuje mnogo od svetskih prvenstava i Olimpijade. On je dodao da će se raditi na tome da se više nego do sada ulaže u vojni sport, ali i da će biti veća očekivanje od vojnih sportista.

Ugovor su potpisali generalna direktorka kompanije „Mozzart“Koviljka Lončar i brigadni general Siniša Radović, šef delegacije Republike Srbije pri CISM (Međunarodni savet za vojne sportove).

- Kako mi u kompaniji „Mozzart“, na neki način, živimo od sporta, nastojimo, kada god smo u mogućnosti, da mu se odužimo, kao i zajednici i društvu u kome poslujemo. U tom smislu, smatramo da je ulaganje u sport ulaganje u budućnost. Saradnju sa Ministarstvom odbrane smo i počeli preko sporta prošle godine kada smo donirali kompletnu sportsku opremu za žensku futsal ekipu Vojne akademije, a sada smo saradnju proširili na čitav sport u Vojsci. Nadam se da će oprema, rekviziti kao i drugi vidovi podrške sportskim aktivnostima koje ćemo pružiti a za koje nam naši prijatelji iz Ministarstva ukažu da su potrebni, doprineti da uspesi naših vojnih sportisa budu još veći - rekla je generalna direktorka kompanije Koviljka Lončar.

ministar prisustvovao potpisivanju ugovora o donaciji

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.