Opsežna istraga o slučaju “izgubljene” cisterne sa gasom

Preduzeće “Kargo Srbija” podnelo je Osnovnom javnom tužilaštvu u Požegi krivičnu prijavu protiv N. N. lica koje se tereti za krivično delo izazivanja opšte opasnosti zbog toga što je otkačilo cisternu sa 30 tona gasa sa kompozicije, saznaje “Blic”.

Blic - - DRUŠTVO - V. Lojanica

U železničkom stajalištu Kalenići kod Požege u nedelju, 17. juna, iza teretne kompozicije koja je iz Pančeva prevozila tečni naftni gas “ostala” je vagoncisterna. Nadležna komisija je utvrdila da je cisterna sa gasom otkačena sa voza i da je to uradio neko ko je za to stručno obučen. Odmah potom policija je izvestila tužilaštvo o događaju, a krivična prijava je dostavljena ove sedmice.

Zasad se pretpostavlja da iza otkačinjanja vagona stoji organizovana grupa koja godinama unazad sa vozova na barskoj pruzi krade gorivo, a koja je u Kalenićima greškom otkačila Krivična prijava podneta je protiv N. N. osobe zbog izazivanja opšte opasnosti. Biće pregledani snimci i saslušani železničari

cisternu misleći da je u njoj nafta. Međutim, kako saznaje “Blic”, nije isključena ni mogućnost da nepoznati “izazivač opšte opasnosti” nije greškom odvojio vagon, ali ne i zbog čega bi to učinio s obzirom na to da je gas

bilo nemoguće ukrasti.

Cisternu u stajalištu primetio je mašinovođa drugog voza i to sat-dva pre nego što bi na njoj otkazale kočnice i koja bi se prugom pokrenula prema Požegi i verovatno izazvala opštu katastrofu.

Ovom slučaju, kaže izvor “Blica”, biće posvećena velika pažnja, a sledi i opsežna istraga koja će otpočeti saslušanjem mašinovođe koji je prevozio gas, a koji je prema tvrdnjama svojih kolega morao da primeti da je ostao bez vagona. Takođe, biće saslušani i železnički radnici na stanicama kojima je prošao ovaj voz od Pančeva do Požege, pregledaće se se snimci sa video-nadzora i železnička dokumentacija.

cisterna sa tona gasa stojala na pruzi beograd - bar

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.