Jordanka Fatima prebačena u Zabelu

Blic - - HRONIKA - M.B.

Fatima A. (35), prostitutka iz Jordana koja je navodno širila virus HIV po Srbiji, a kojim je, kako se sumnja, zarazila nekoliko desetina muškaraca, uhapšena je u četvrtak u Beogradu i prebačena u ženski zatvor u Požarevcu. Kako saznajemo, njoj je uzeta krv na analizu kako bi se utvrdilo da li je zaista inficirana ovim virusom. Pripadnici Žandarmerije pronašli su je pre dva dana u Karađorđevom parku u Beogradu i proverom utvrdili da nije postupila po ranije izrečenoj meri o odlasku iz Srbije, te su je sproveli u policijsku stanicu Savski venac.

- Policija je protiv nje podnela prekršajnu prijavu zbog nezakonitog boravka u Srbiji i privela dežurnom sudiji za prekršaje, koji joj je izrekao novčanu kaznu od 20.000 dinara i zabranu ulaska na teritoriju Srbije u trajanju od tri godine. Zbog neposedovanja novčanih sredstava, državljanki Jordana novčana kazna zamenjena je zatvorskom u trajanju do 20 dana i ona je sprovedena u Kazneno-popravni zavod Zabela u Požarevcu - saopštio je MUP.

Fatimi je u međuvremenu uzeta krv kako bi se proverile pretpostavke da je inficirana virusom HIV, koji izaziva sidu. Podsećamo, Fatima je prošle godine u avgustu stigla u Srbiju, a do pre mesec i po dana boravila je u Prihvatnom centru u Kikindi.

fatima je navodno zaražena hiv-om

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.